Da belo ostane belo: Trikovi da zadržite snežnu blistavost odeće

Zadržati snežnu belinu odeće često je teže nego što nam se čini isprva. Međutim, postoji nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu da sive tonove ponovo pretvorite u bele.

Nedelja, 20.09.2020.

11:40

Izvor: Tportal

Da belo ostane belo: Trikovi da zadržite snežnu blistavost odeće
Foto: depositphotos/belchonock

Podeli:

U misiji vraćanja beline biće vam potrebni: deterdžent za pranje bele odjeće i soda bikarbona ili sok od limuna.

Najvažniji korak u vraćanju beline je natapanje, a postoje tri načina na koja to možete da izvedete.

1. Odeću možete natapati u toploj vodi kojoj ste dodali 1/2 čašice praška za belu odeću, a onda je potrebno da je tu držite oko dva sata. Nakon toga, dobro rastopite deterdžent i stavite veš u veš-mašinu, uključivši program za pranje belog.

2. Četiri litra tople vode i jedna čašica sode bikarbone mogu da budu vaš drugi izbor. Na ovaj način ne samo da ćete da izbelite odeću, već možete i da uništite eventualne naprijatne mirise koji se pojavljuju na majicama i košuljama, pogotovo ispod pazuha. Nek odstoji preko noći, a onda stavite sve to u veš-mašinu.

3. Natapanje limunovim sokom je još jedan efikasan način vraćanja beline. Prvo isecite dva limuna, a onda ih skuvajte u šerpici. Kada voda prokuva, natopite odeću koju želite tom tečnošću i ostavite tako oko sat vremena. Zatim uključite veš-mašinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare