Istraživanje pokazalo: Jedan muški atribut privlači sve žene

Jedno istraživanje koje je sprovedeno u Nemačkoj, bavilo se ljudskom privlačnošću i muškim i ženskim karakteristikama, a naučnici su dali objašnjenje zašto je muška brada posebno privlačna ženama.

Sreda, 13.01.2021.

09:50

Izvor: super zena

Istraživanje pokazalo: Jedan muški atribut privlači sve žene
Foto: ArtOfPhotos / Shutterstock

Podeli:

Ispostavilo se da muškarci sa određenim telesnim karakteristikama imaju prednost, ali i da oni sa malo debljim novčanikom takođe dobro prolaze. Takođe, oni koji treniraju, oni koji su vredni i ljubitelji životinja, takođe su veoma privlačni u očima žena.

Međutim, sada se ponovo vraćamo na fizičke atribute i na jednu odliku koja privlači gotovo sve žene.

Jedno istraživanje koje je sprovedeno u Nemačkoj, bavilo se ljudskom privlačnošću i muškim i ženskim karakteristikama, piše Dnevni avaz.

Istraživači su proveravali šta je to što muškarci poseduju, a da neverovatno privlači žene. Oni su došli do zaključka koji mnogi nisu očekivali.

Utvrđeno je da se 80% žena zaljubilo u muškarce koji imaju jaku, široku i isklesanu vilicu. Muškarci koji su imali kockastiju bradu, bili su mnogo privlačniji i žene su potpuno ludele za njima.

Naučnici su zatim izneli i naučno objašnjenje, tvrdeći da jaka brada podsvesno sugeriše ženama da je muškarac jak, snažan, zgodan i zreo i da je može zaštititi i paziti.

Muškarci koji imaju blaže crte lica i slabije brade ostavljaju utisak slabijih muškaraca, koji su plašljivi i nesigurni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.