Jedina studentkinja koja je dobila stipendiju za vek i po: "Šta ako nemam ništa da izgubim?" VIDEO

Mlada devojka Teodora Stojilković iz Bujanovca jedina je od retkih studenata u Evropi koja je dobila punu stipendiju na Univerzitetu "Sciences Po Paris" u Francuskoj i to je svojevrsni presedan.

Sreda, 13.01.2021.

13:25

Izvor: B92

Jedina studentkinja koja je dobila stipendiju za vek i po:
Foto: Printscreen / TV Prva

Podeli:

Da može kad se hoće i dovoljno jako želi Teodora je potvrdila na svom primeru.

"Studiram međunarodne odnose u Francuskoj sa specijalizacijom na transatlantskim odnosima. Problem kreće tako što naša država nije deo EU, pa studenti moraju da plaćaju školarinu od 10.700 evra. Stipendija iznosi od 3000 do 7.300 evra za troškove školarine. Ja sam prvo dobila tu najveću stipendiju, da bi me zvali sa fakulteta i rekli da su napravili presedan i da mi daju tu punu stipendiju", kazala je ova mlada studentkinja.

Kako kaže, dugo se pitala zašto su baš za nju napravili presedan i smatra da je to zbog svih prepreka kroz koje je morala da prođe da ib bila gde jeste danas.

"I dalje se sećam tog datuma. 1. marta sam videla prijavu za taj univerzitet. Ali sam pričala samoj sebi da sam ja iz Bujanovca, nemam novca... Onda sam rekla sebi šta ako promenim narativ, šta ako nemam ništa da izgubim? Preokreneš svaki kamen i vidiš šta se ispod tog kamena nalazi", kazala je Stojilković.

Kako tvrdi, vodi se izrekom da "iza jedne uspešne žene stoji celo selo žena", a to je zapravo i njena priča.

"Kada se ujedinimo i radimo zajedno možemo mnogo toga da postignemo. Ovo je uspeh i svih žena koje su meni pomogle", kazala je ona.

Opširnije u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.