Danica Šmit pola veka volontira: Jedna majka koja je rasla u domu seća se njenih kolača VIDEO

Pre nekoliko dana obeležen je Svetski dan dobrih dela, Crveni krst Srbije je obeležio 145 godina postojanja. I inspiracija i uzor svima nama sigurno je osamdesetčetvorogodišnja Danica Šmit, koja od 1970. godine aktivno volontira i pomaže ugroženim ljudima u nevolji.

Ponedeljak, 22.02.2021.

15:57

Izvor: Super žena

Danica Šmit pola veka volontira: Jedna majka koja je rasla u domu seća se njenih kolača VIDEO
Foto: Profimedia

Podeli:

"Volontiranje je meni sastavni deo života, to je kao vazduh koji dišem", rekla je jednom prilikom.

"To se sve ponese iz porodice, kako te roditelji usmere, posle vi to nastavite i pređe vam u naviku. To je posebno i obostrano zadovoljstvo, srećni ste. Svako od nas treba da u sebi pronađe volontera, da pomogne u sredini u kojoj živi, ali uvek i u svim prilikama, da ne čeka ratove i pandemiju", rekla je Danica Šmit za "150 minuta".

Za sebe kaže da je ranoranilac, i da kad ustane, prvo u kući spremi šta treba, skuva, pa izađe na teren. Kaže da nije uvek potrebna fizička pomoć, nekad je ljudima lakše kad popričaju, otvore dušu...

Najradije se seti kad joj je jedna majka prišla na ulici i rekla: "Uvek se setim vaših kolača, ja sam u domu za nezbrinutu decu odrasla".

Šta je neophodno da bi neko postao volonter saznajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare