"Bebi bum": "Verujem da će kovid-generacija biti optimistična i uporna" VIDEO

U porodilištu Narodni front se prošle godine rodilo osam hiljada beba. Ginekolog-akušerka kovid-odeljenja doktorka Minja Stanković istakla je da je na tom odeljenju bilo 127 majki i da je rođeno 129 zdravih beba.

Ponedeljak, 08.03.2021.

14:59

Izvor: Super žena

Foto: Printskrin TV Prva

Podeli:

"Tokom prošle godine imali smo pravi bebi-bum, jedan od poznatijih desio se između `46. i `64. godine u prošlom veku, neposredno nakon Drugog svetskog rata. Događaj koji je upisao najveći broj ljudskih žrtava u atmosferi siromaštva doneo je generaciju koju karakterišu optimizam i upornost i ja verujem da će naša kovid-generacija biti ista takva", rekla je u "Jutru" kada ju je ugostila TV Prva doktorka Stanković.

Marija Vidaković je krajem decembra na svet donela zdravu devojčicu i kaže da je njena odluka bila da ostane u drugom stanju tokom pandemije.

"Postojao je strah zbog pandemije, ali sam se trudila da racionalizujem stvari, da čitam o tome. Inače izbegavam da se o zdravlju informišem putem interneta, ali u atmosferi kada niko ništa ne zna značilo mi je to što sam pročitala da u Kini nije rođena ni jedna bolesna beba. Uhvatila sam se za tu činjenicu i ona me je smirila u prvom trenutku", zaključuje Marija Vidaković.

Dodala je da je tokom trudnoće zbog epidemije koronavirusa kontakte potpuno svela na minimum, čak i sa članovima uže porodice, i da se pridržavala držanja distance i nošenja maske.

Doktorka Stanković objasnila je da se trudnice po prijemu u Narodni front testiraju na koronavirus i da se pozitivne pacijentkinje sprovode do posebnog kovid-odeljenja.

"U izolovanom delu zgrade klinike postoji kovid-odeljenje, gde se obavljaju ginekološke intervencije i operacije, a na kraju porođaj", dodala je doktorka Stanković.

Detaljnije o tome šta su govorile doktorka Minja Stanković i porodilja Marija Vidaković pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare