Ana se snažno bori sa rakom dojke i kaže da nema prava da bude loše VIDEO

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke obeležava se 20. marta, a Ana Dornik koja se od prošle godine bori ovom bolešću ističe da joj je na jednom od rutinskih pregleda ustanovljeno da ima cistu neobičnog oblika.

Četvrtak, 11.03.2021.

09:51

Izvor: B92/TV Prva

Ana se snažno bori sa rakom dojke i kaže da nema prava da bude loše VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Podeli:

"U tom momentu postojao je alarm da to iskače iz okvira. Kod mene je, na žalost, postojao i faktor genetike tako da se, vođena time, nisam zaustavila tu i potražila sam i druga mišljenja što se ispostavilo kao dobro. Savetujem svim devojkama i ženama da budu jasne i uporne u tome da traže nekoliko mišljenja, ne bi li bile zadovoljne odgovorom", rekla je Dornik za jutarnji program televizije Prva.

Dodaje da je prvu hiruršku intervenciju imala u novembru, prvu hemioterapiju u decembru, da je sada završila sa ciklusima jakih terapija i da je čeka još tri meseca blažih ali učestalijih.

Naglašava da je jako kratko imala period poricanja i neprihvatanja da je bolesna, jer je od početka sve bilo vrlo izvesno.

"Od dijagnostikovanja do prve hirurške intervencije, vi se uvek nadate da to nije maligno. Nakon biopsije apsolutno sam ostavila sebi prostora da i tada mislim pozitivno, ali na kraju sam dobila rezultat i to je bilo kako jeste", zaključuje Dornik.

Kaže da niko ne sme da se opire u toj borbi i da mora da prihvati to što se dešava kako bi mogao razumno da reaguje.

"Nemam prava da budem loše. Ovo jeste najveća borba sa kojom bijem bitku ali prosto naučite da se nosite sa time, Snaga je u tome da morate pre svega da budete dobri sebi, kako biste bili dobri drugima", dodala je Ana Dornik.

Detaljnije o tome šta je o svojoj borbi sa karcinomom dojke govorila Ana Dornik pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare