Savet stručnjaka: Kako da se rešimo celulita na stomaku

Znate li šta smo u svoje telo uneli ako samo popijemo čašu gaziranog soka i pojedemo kesicu čipsa?

Petak, 02.04.2021.

16:16

Izvor: TV Prva

Savet stručnjaka: Kako da se rešimo celulita na stomaku
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

"Nadam se da to odrasli znaju ali deca u pubertetu moraju da budu svesna i edukovana. Gledam ih kako na prvom odmoru pohitaju da kupe grickalice i gazirane sokove. A u 100 ml gaziranog soka gaziranog soka imate 12 gr šećera, što znači da, ako popijete jednu čašu gaziranog soka kao da ste pojeli odjednom 6 kockica šećera. Uzmete konzervu soka i čips... to vam je 12 kockica šećera, odnosno, 90 gr šećera (30 iz soka, 60 gr iz čipsa). To vam pravi višak kilograma, celulit i šlauf oko stomaka", objasnio je gostujući u "150 minuta" TV Prva Saša Plećević, poznatiji kao Dr Filgud.

Užina bi bilo dobro da je umesto grickalica i gaziranih pića integralni sendvič od ražanog brašna, tostiran, sa sirom, malo maslinovog ulja. I nema viška kilograma i celulita.

" Genetika nema udela u celulitu, ne zavaravajte se. Celulit pravi spoljni uticaj - hrana. Životne navike treba promeniti, dijete ne znače mnogo", pojasnio je dr Filgud, napominjući da deca moraju da budu edukovana jer je važno za njihov razvoj, a svako peto dete u Srbiji je gojazno.

Ishrana, fizička aktivnost i dobar san su magična formula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare