Teodora Đurić: Naša manekenka i glumica osvaja Holivud, a o njoj se malo priča

Teodora Đurić je glumica koja živi u Los Anđelesu, druži se sa poznatima, a o njoj se još uvek malo priča kod nas. Njeni roditelji su Srbi koji su se preselili u Dizeldorf, gde je Teodora i rođena.

Petak, 16.04.2021.

17:27

Izvor: B92

Teodora Đurić: Naša manekenka i glumica osvaja Holivud, a o njoj se malo priča
Foto: Profimedia

Podeli:

Teodora je studirala modni dizajn i menadžment u Hamburgu kada je i ušla u svet glume, dobivši glavnu ulogu u filmu "Frankfurt Coincidences", koji je predstavljen na filmskom festivalu u Minhenu i koji je dobio brojne nagrade. Pored toga, Teodora se bavila i baletom, a svirala je i klavir. Uz to, govori i šest jezika, što joj je otvorilo mnoga vrata u karijeri.

Nakon diplomiranja, radila je kao dizajnerka u Parizu, u studiju Đambatista Valija, međutim nakon toga shvatila je da je više zainteresovana za glumu i manekenstvo.

Tako se pojavila u još nekoliko filmova poput PayDirt, Männerhort, Ebenda, One Hit Wonder. Glumila je i u seriji "Polizeiruf 110", ali i u brojnim reklamama i muzičkim spotovima.

Danas, Teodora živi u Los Anđelesu a jedna od najbližih prijateljica joj je Zita Vas (31).

Zita je na Instagramu svojevremeno podelila da su se njih dve upoznale na Tajlandu, sprijateljile i da su od tada nerazdvojne, a zajedno su proputovale pola sveta.

- Zovem je moje tajno oružje jer govori sedam jezika i trenira Krav Maga - napisala je Zita svojevremeno, dodajući da joj je Teodora uzor.

Zitini roditelji su Mađari koji su se preselili u Kaliforniju, gde se Zita i rodila. Zita je ušla u svet glume sa 17 godina, a pojavljivala se u serijama poput Californication i Big Time Rush, a glumila je i u filmu "Children of the Corn". Uz to je Zita takođe i manekenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.