Ona je kraljica razvoda u svetu bogatih: Zarađuje 1000 dolara na sat

Na listi njenih klijenata našli su se Anđelina Džoli, Britni Spirs, Džoni Dep...

Ponedeljak, 19.04.2021.

12:43

Izvor: Izvor: Gloria.hr

Ona je kraljica razvoda u svetu bogatih: Zarađuje 1000 dolara na sat
Foto.Profimedia

Podeli:

Najpoznatija američka advokatica za razvode, koja sada zastupa Kim Kardašijan u parnici s Kanjeom Vestom, priznaje da sama nikad nije bila za brak, jer ne može dugo da izdrži s jednim muškarcem.

Holivudske zvezde ističu da su ključne osobe za njihov uspeh - agent, stručnjak za odnose s javnošću i plastični hirurg, ali tom trojstvu mogao bi da se pridruži i advokat za brakorazvodne parnice. Razvodi u svetu slavnih su česti, a medijima i javnosti su zanimljivi jer je u igri mnogo novca, a zvezde tada u pomoć zovu Loru Vaser (52), jednu od najboljih, najiskusnijih i najpoznatijih američkih advokatica za oblast porodičnog prava.

Jednosatne konsultacije naplaćuje 1000 dolara, slučaj prihvata samo ako je klijent "težak" najmanje deset miliona dolara, a kako je bogatstvo američke rijaliti zvezde Kim Kardašijan mnogo veće, ni sekunde nije razmišljala hoće li da je zastupa u nedavno pokrenutoj brakorazvodnoj parnici s reperom Kanjeom Vestom.

Kim i Kanje su se venčali pre sedam godina, imaju četvero dece i njihova bračna imovina se procenjuje na 2,2 milijarde dolara, pa će Lora sigurno imati mnogo posla i dobro će zaraditi. Poznati ne žale novac jer, osim što je vrhunski advokat, Lora je i vrlo diskretna: s klijentima radije razgovara telefonski nego uživo, a niko ih neće videti kad dođu u njenu kancelariju na 12. spratu jedne poslovne zgrade u Los Anđelesu, jer mogu da se parkiraju u podzemnoj garaži.

"Javne osobe su navikle na medijsku pažnju, ali kad dolaze kod mene, savetujem im da učine sve kako bi izbegli paparace. Govorim im i da se suzdrže od iznošenja prljavog rublja, pogotovo ako imaju decu čija im dobrobit uvek treba da bude na prvom mestu.

"Svesna sam da to nije lako, jer ljudi su povređeni, prestrašeni i ranjivi, ali međusobnim blaćenjem i diskreditovanjem samo će pogoršati situaciju. One koje zastupam mogu da se zaštite od pritiska javnosti tako što će angažovati privatnog sudiju, koji će za 1000 dolara po satu doći u moju konferencijsku sobu. Obično su to penzionisane sudije s mnogo iskustva i znaće da reše probleme zavađenih supružnika", objašnjava Lora, smatrajući da je izvansudska nagodba uvek najbolje rešenje.

S klijentima se ne druži. To potvrđuje i Ben Aflek, jer je Lora 2018. posredovala u brakorazvodnoj parnici između njega i Dženifer Garner. Rekao je da ih je, umesto da se finansijski i emocionalno iscrpljuju kroz sudske postupke, usmeravala prema nagodbi, a umesto neprijateljstva zagovarala empatiju. "Upozorila nas je da ćemo oboje izgubiti ako se budemo sukobljavli", rekao je Aflek i dodao kako Lora strogo razdvaja privatno i poslovno i da se retko druži s klijentima nakon završene brakorazvodne parnice.

"Podsećam ih na teško razdoblje u životu i zato među nama nema prijateljstva. Zastupam ih šest meseci ili godinu dana, a nakon toga kažemo: “ćao, ćao” - otkriva Lora Vaser, kojoj se mnogi zbog poverenja vraćaju. Tako je i Kim Kardašijan već koristila njene usluge - pre deset godina, kad je 72 dana nakon venčanja predala zahtev za razvod od Krisa Hamfriza.

I Anđelinu Džoli je zastupala dvaput: kad se 2003. razvodila od Bilija Boba Torntona, a 2016. od Breda Pita. Njeni klijenti s A-liste bili su i Britni Spirs, Džoni Dep, Ešton Kučer, Gven Stefani, a vremenom je i sama stekla status poznate ličnopsti.

Ona ne veruje u brak. Sa sinovima Lukom (15) i Džekom (11) - iz dve vanbračne veze - živi u vili građenoj u mediteranskom stilu između Sanset bulevara i Holivud hilsa, a ormari su joj puni skupocene odeće i obuće modnih kuća kao što su Alaja, Prada.

Ima dva potkasta - “All’s Fair With Laura Wasser” i “Divorce Sucks! With Laura Wasser”, a 2013. je napisala knjigu “It Doesn’t Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself”. U knjizi i na digitalnim platformama je katalogizirala nedostatke, teskobe i zablude svojih klijenata, ali uvek je naglašavala da je advokat, a ne psihoterapeut.

*ALT

Udala se samo jednom i to sa 25 godina, a brak je trajao 14 meseci. "Razveli smo se jer smo bili nezreli za brak. Imam prekrasne fotografije s venčanja i znam da više nikad ne bih bila tako lepa mlada pa o novoj svadbi ne razmišljam. A možda sam i previše škrta. Ma ja sam, zapravo, stari hipik koji ne može da bude celi život s jednim muškarcem", šali se Lora, koja se u brakorazvodnoj parnici sama zastupala, što joj je bilo prvo iskustvo.

Predodređena je za taj posao jer je Lorin otac Denis Vaser takođe razvodio holivudske zvezde (njegovi klijenti su, uz ostale, bili Mija Farou i Stiven Spilberg), a advokatica je bila i njena majka Bani, koja je preminula 2019. Roditelji su joj dali ime Lora Alison Vaser baš zbog inicijala LAW, što na engleskom znači “zakon”. Srednju školu je završila na Beverli Hilsu, pravo je diplomirala na Fakultetu Lojola u Los Anđelesu, a u početku je radila kao advokat za osobe s posebnim potrebama.

Sredinom devedesetih je počela da sarađuje s ocem u advokatskoj kancelarijii Vaser, Kuperman i Mendls, što joj je pomoglo da uđe u svet razvoda bogatih i slavnih. Lora Vaser zvezdama savetuje da pre venčanja potpišu predbračne ugovore, smatrajući da je brak i poslovna transakcija, a kad podnose zahtev za razvod, preporučuje im da to učine leti, za praznike i po mogućnosti u petak - kako bi pritisak medija bio manji.

"Nisam romantična osoba i ne znam šta je to biti u braku, ali zato savršeno znam kako se treba razvesti." Toliko dobro to zna da je inspirisala Nou Bombaha, autora filma "Marriage Story", za lik sposobne advokatice koju glumi Lora Dern.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.