U nju je bio zaljubljen svaki muškarac koji ju je upoznao: Vanesa Paradi

Sa 16 godina, ova francuska glumica i pevačica, prepoznatljive lepote i nesavršenog izgleda, postala je zvezda zahvaljujući pesmici "Joe le Taxi" (1987).

Sreda, 28.04.2021.

14:55

Izvor: B92

U nju je bio zaljubljen svaki muškarac koji ju je upoznao: Vanesa Paradi
Foto: Profimedia

Podeli:

Zahvaljujući izgledu "lutkice", dečački sitnoj građi i interesantnom licu (karakteristični razmak između prednjih zuba, po kome je poznata i Madona) postaje zanimljiva i modnim fotografima i filmskim kamerama. Uporedo sa muzičkom, počinje i glumačku karijeru i postaje zaštitno lice mnogih kampanja.

Imidž, izgrađen u ranoj fazi karijere, stavljen je u ulogu moderne Lolite. Ona je jedva punoletna, a svi su želeli početkom devedesetih malenu Francuskinju, koja je bila pravo otkriće.

Najveći doprinos njenom uspehu u Americi dao je muzičar Leni Kravic, njen mentor i partner. On je zaslužan za album "Be my baby" iz 1992. godine, koji i publika i kritika smatraju njenim najvećim uspehom do danas. I Leni Kravic, koji se tada razveo od Lise Bone, zaljubio se u Vanesu i sa njom je bio u vezi do 1996. godine.

"Bio sam ludo zaljubljen u nju. Vanesa je bila savršena žena, ali se pojavila u mom životu u pogrešno vreme. Žalim što sam to prokockao. I nadam se da će ova izjava stići do nje. Upoznala je Džonija Depa preko mene. Posle toga, nisam je više sreo. Nije dolazila na moje koncerte i nismo imali nikakav kontakt. Želim joj svu sreću. Ali znam da ćemo se jednog dana sresti ponovo. I to će biti pravo vreme da razgovaramo o svemu", rekao je Kravic o njoj ne krijući da je zbog nje zavoleo Pariz, gde i danas ima kuću i gde živi, umesto u rodnom Njujorku.

*ALT

No, posle Kravica, Vanesa je ušla u vezu sa Džonijem Depom, sa kojim je provela 14 godina, a ta veza je bila prava filmska priča čak i za Holivud.

Sličnost Vanese i Kejt Mos, Džonijeve prethodne verenice, bila je očigledna i zapanjujuća. Ipak, ono što je Paradijevoj pošlo za rukom, problematična manekenka nije uspela. Pomogla je Depu da se izvuče iz pakla poroka i lutanja, i bila mu tiha i verna podrška iz senke. Ćerka Lili-Rouz Melodi Dep i tri godine mlađi sin Džon Kristofer upotpunili su porodičnu sreću koju je Vanesa izrazila albumom "Bliss" (2000). Zablistala je i u filmu "Devojka na mostu", kojim je započela tradiciju biranja mračnijih, umetničkih uloga, slično svom nevenčanom suprugu.

Oboje su živeli daleko od holivudskog ludila, birali umetničke projekte, bavili se vinarijom i živeli nekonvencionalnim stilom, izbegavali medije. I tako sve do razlaza, odnosno, Džonijevog zaljubljivanja u partnerku iz filma "Dnevnici ruma" Amber Herd.

*ALT

Danas, ona ima 47 godina i promenio se njen imidž: ozbiljna je, a jednako svoja, prepoznatljiva. Većini publike koja prati njen rad i dalje je originalna u svojoj nesavršenosti.

Njen boemski stil pleni i danas, a posebno njena svesnost sebe: "Zašto da popravim zube? Rođena sam sa njima. Mogu da pljujem kroz njih, korisni su mi", duhovito bi odgovarala na pitanja zašto ne koriguje nesavršene delove sebe.

2018. godine se udala za Samuela Benšetrija, koga je upoznala na snimanju filma u kojem je glumila glavnu ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.