Zašto razmišljamo o bivšim ljubavima

O nekim ljubavima mislimo mesecima, godinama, nekada i decenijama kasnije.

Subota, 01.05.2021.

15:05

Izvor: B92

Zašto razmišljamo o bivšim ljubavima
Foto: Shutterstock/c12

Podeli:

Stručnjaci su objasnili zašto često mislimo o bivšim partnerima.

Usamljenost

Najčešći razlog zbog čega razmišljamo o bivšem ili bivšoj jeste usamljenost. Porodični terapeut iz Bostona Nili Stajnberg smatra da je prirodno da vam nedostaje osoba koja je bila jako važan deo vašeg života: "Ključno je jedno: da li razmišljate o njemu kad ste usamljeni, ili kad se super provodite? Kad vam padne na pamet čovek kojeg ste nekad voleli? Zar ne bi trebalo, ako su vaši motivi zdravi i ispravni, da poželite da je sa vama kad ste srećni i super se provodite, tako da možete da uživate zajedno u lepim trenucima?", kaže Stajnbergova.

"Ako ga se setite samo kad ste tužni, usamljeni i dosadno vam je, nemojte ga zvati. Ni pisati mu", savetuje stručnjak.

Dosada

Ako vam je potrebno da popunite prazan prostor, opet ste na lošem putu: "Problem je u tome što vam takvo razmišljane oduzima vreme i energiju koje bi trebalo da posvetite sebi ili ukoliko ste za to spremni, da pružite priliku drugim muškarcima", kaže Nili.

Strah

"Ljude često obuzme misao da je sa raskidom sve izgubljeno.Javlja se osećanje straha i mnogi smatraju da je bivši partner nešto najbolje što im se dogodilo. Ipak, da je veza bila ona prava, ne bi došlo do raskida", rekla je Stajnbergova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare