Buntovna kraljičina unuka Zara

Njena majka, princeza Ana, odbila je titule za svoju decu. Zara (40) je najstarija unuka kraljice Elizabete.

Nedelja, 16.05.2021.

08:36

Izvor: B92

Buntovna kraljičina unuka Zara
Foto: Profimedia

Podeli:

Njena majka, princeza Ana (70), kao žena nije imala pravo da dâ svojoj deci titulu princeze i princa. Kada joj je kraljica Elizabeta II (95) ponudila tu opciju, odbila ju je, jer je htela da joj deca imaju što normalnije živote. Za to se pobrinula i tako što je decu slala u obične škole, kako bi se družili s različitom decom.

"Dovoljno je teško što su kraljičini unuci", izjavila je.

*ALT

Zara, čije je ime predložio njen ujak, princ Čarls (72), rekla je kako je zahvalna što nema titulu. Istu odluku donela je i kad je sama postala majka, pa njeno troje dece nemaju titule.

Kraljičina unuka jedna je od neaktivnih članica kraljevske porodice i karijerno se ostvarila kao olimpijska sportistkinja. Ima diplomu fizioterapeuta, ali se posvetila jahanju. Tako je sledila stope kraljice Elizabete II i svojih roditelja, koji su ljubitelji jahanja.

Izabrala je disciplinu jahanja s preponama, a Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo je da predstavlja i na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine. Morala je da odustane zbog povreda svojih konja pre takmičenja. U međuvremenu je osvojila srebrne i zlatne medalje na drugim takmičenjima, a publika ju je 2010. godine proglasila BBC-jevom sportistkinjom godine. Istom titulom ponosila se i njena majka, princeza Ana, 1971. godine. Na Olimpijskim igrama konačno je nastupila 2012. godine u Londonu, gde je osvojila srebrnu medalju, koju joj je uručila majka.

*ALT

Pe nego što je postala uspešna jahačica, slično princu Hariju (36), bila je buntovna tinejdžerka. Tako je tokom proslave 50. rođendana princa Čarlsa otkrila da ima pirsing na jeziku. Otprilike u isto vreme javno se svađala s tadašnjim dečkom. Pre nego što je upisala fakultet, odučila je da se nekoliko meseci zabavlja i u Sidneju. Za razliku od Harija, čija je uloga u kraljevskoj porodici bila mnogo bitnija, njeni skandali gotovo da su u potpunosti zaboravljeni.

Jedan od poslednjih skandala dogodio se početkom 2020. godine. Zbog prebrze vožnje suspendovana joj je vozačka dozvola na šest meseci. To se tada smatralo dolivanjem ulja na vatru drame u kraljevskoj porodici, jer su u isto vreme princ Hari i Megan (39) objavili kako napuštaju kraljevske dužnosti i državu.

Zara je jedna od najviše obožavanih članica kraljevske porodice, jer ljudi cene njenu normalnost i opuštenost. 2003. godine upoznala je ragbi igrača Majka Tindala (42), koji ju je podstakao da se ozbiljno bavi sportom. Par se venčao nekoliko meseci nakon princa Vilijama (38) i Kejt (39), a Zara je postala kuma njihovom prvom sinu princu Džordžu (7).

Zara je vrlo bliska sa članovima kraljevske porodice, a koliko je bliska sa bakom Elizabetom II govori to da je bila među izabranima na sahrani princa Filipa. Iako je prisutna na bitnim porodičnim događanjima, kako ne obavlja službenu dužnost u porodici, mnogo je ređe u fokusu medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare