Seks simbol osamdesetih: Žene su želele da budu kao ona, a muškarci su ludeli za njom

Kada se 80-ih godina pojavila u filmu "Desetka", sve žene su želele da budu kao ona, a svi muškarci su ludeli za njom. Međutim, njoj nikad titula seks simbola nije naročito laskala, ali baš zbog atraktivnog izgleda, vrlo brzo je osvojila Holivud i postala zvezda.

Subota, 05.06.2021.

15:38

Izvor: superžena

Seks simbol osamdesetih: Žene su želele da budu kao ona, a muškarci su ludeli za njom
Foto: Profimedia

Podeli:

Bo Derek (64) američka glumica i bivši model rođena je kao Meri Katlin Kolins u Long Biču u Kaliforniji 1956. godine. Na početku karijere radila je kao foto-model, a život joj se promenio kada je na jednoj audiciji upoznala režisera Džona Dereka.

Kada se zaljubila u njega, bilo joj je svega 16 godina, a on je bio 30 godina stariji od nje. Džon se razveo od glumice Linde Evans, tada zvezde sapunice "Dinastija" i dve godine nakon upoznavanja s prelepom Bo, par se i venčao 1976. godine. U jendom intervju povodom braka sa slavnim rediteljem Bo je izjavila: "Bila sam veoma mlada, ali sam i bila deo toga što se brak između Linde i Džona raspao. Bila je to pogrešna odluka. Naučila sam da nikad, nikad to neću uraditi."

Sarađivali su zajedno, između ostalog u erotskom filmu "Bolero", koji je jako loše prošao kako kod publike tako i kod kritičara. Naime, ovaj film se smatra jednim od najgorih i najkontroverznijih ostvarenja koji su ikad snimljeni.

Posle ovog filma, glumila je u "Duhovi to ne mogu", "Žena želja" ... ali je zdravlje njenog supruge postajalo sve slabije. Nakon što je preživeo srčani udar, ona je rešila da mu se više posveti i ostala je sa njim sve do njegove smrti 1998. godine.

Kasnije je glumila u TV ostvarnjima, ali je i 2002. godine upoznala svog sadašnjeg partnera, glumca Džona Korbeta kog pamtimo kao Ejdana iz serije "Seks i grad": "Često nas pitaju zašto se ne venčamo. Brak je parče papira, a mi smo u vezi i dobro nam je ovako", rekla je jednom prilikom.

Ova glumica i danas izgleda fenomenalno i važi za jednu jednostavnu i neposrednu osobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.