Ponos Srbije, Tijana Bogdanović: "Teško mi je padalo samo odricanje od slatkiša" FOTO

Drugu medalju reprezentaciji Srbije prvog zvaničnog dana na Olimpijskim igrama donela je tekvondistkinja Tijana Bogdanović (23) pobedom u borbi za treće mesto nad domaćom predstavnicom Mijom Jamade rezultatom 20:6.

Nedelja, 25.07.2021.

11:19

Izvor: B92

Ponos Srbije, Tijana Bogdanović:
Foto: Profimedia

Podeli:

Tijani su još 2014. godine predviđali veliku karijeru, kada je proglašena "novom Milicom Mandić". Aktivno se takmiči od 2004. Bila je i evropska šampionka i svetska vicešampionka.

Svojevremeno je ispričala da je još kao "klinka odlučila da osvoji olimpijsku medalju". Na OI ih ima dve iz dva pokušaja, a da bi to ostvarila, kao i u slučaju ostalih profesionalnih sportista, morala je da se odrekne mnogih pogodnosti koji su imali njeni vršnjaci.

"Nije mi žao ni zbog čega. Društvo je imalo razumevanja za sve moje obaveze, svi su me uvek podržavali i bodrili. Najteže mi je palo da se odreknem slatkiša, ali i to sam uspela uz pomoć trenera i stručnog štaba", pričala je svojevremeno Bogdanovićeva.

Za tekvondo se može reći da je porodični sport Bogdanovića, pošto su i Tijanine sestre i brat povezani sa tim sportom.

"Mislim da su mi moje dve sestre i brat najveća sreća i trenuci provedeni sa njima su nezaboravni. Starija sestra Zvezdana je trenirala, a sada je pomoćni trener u Galebu. Mlađa Helena i Žarko su takođe u tom sportu", rekla je.

Tijanini roditelji su poreklom iz Aleksandrovca, živeli su u Kruševcu u vreme kada je ona rođena. Godinu dana živela je u Aleksandrovcu a kada je bila mala porodica se preselila u Beograd gde i danas žive.

Navijač je "Partizana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare