Kako prave prvi korak: Lav ne čeka, Bik ne žuri...

Pojedini znakovi su skloni da čekaju drugu stranu da napravi prvi korak, dok drugi ništa ne prepuštaju slučaju jer - znaju da nemaju šta da izgube ako pokušaju, poput Ovna i Lava

Ponedeljak, 13.09.2021.

18:32

Izvor: B92

Kako prave prvi korak: Lav ne čeka, Bik ne žuri...
Foto: Profimedia

Podeli:

1. Ovan

Pripadnici ovog znaka su prirodne vođe i vole da osećaju da su glavni. Iako bi ih ženin prvi potez zainteresovao i uzbudio, oni su ti koji moraju i vole da dominiraju u svemu.

Znači, žene, ako vam se sviđa muškarac u tom znaku i već ste se načekale, a on nikako da napravi prvi korak, moguće je da mu se ne sviđate toliko koliko se on sviđa vama, jednostavno nema interesa. Naime, Ovnovi su, od svih znakova, najskloniji prvi da iniciraju sve, od romantičnih odnosa, poznanstava do poslovnih poteza.

2. Bik

Iako pripadnici ovog znaka imaju jaku ličnost, nisu skloni da prave prve poteze, već radije čekaju šta će druga strana da preduzme. I ne rade to zato što su nesigurni u sebe ili im je neprijatno da priđu ženi, već zato što vole da se osećaju željeno. Oni se kreću polako i postojano, kod njih nikad nema žurbe.

Bikovi, umesto da ženi odmah priđu i pozovu je da izađu, pokušavaju suptilnim gestovima i kontaktom očima da pokazažu zainteresovanost, sve dok se žena ne nasmeje i počne da koketira. Muškarci rođeni u ovom znaku su pomalo rezervisani po prirodi i ne zaljubljuju se olako. Ali, jednom kad se zagreju za neku ženu, tad su spremni na mnogo fizičkog kontakta i jako su dobri, velikodušni ljubavnici.

3. Blizanci

Oni su izuzetno komunikativni i nametljivi, posebno kad se nađu u blizini žene koja im se sviđa - tad će uraditi sve da privuku njenu pažnju. Blizanci znaju da privuku suprotni pol rečima, bile one iskrene ili ne, zatim humorom i ponekad inteligencijom.

Po prirodi su radoznali, pomalo zaneseni i skloni da igraju igrice "zavođenja". Prvo ženu obasipaju pažnjom tako da se oseća kao jedina na svetu, a potom rade prvi potez i pozivaju je na, recimo, večeru.

4. Rak

Pripadnici ovog znaka svoju želju za dominacijom pokazuju suptilno. Iako su po prirodi nežni i misaoni tipovi, prići će polako ženi koja im se sviđa, pokazati interes i slušati je satima. Oni znaju sa ženama kao ni jedan drugi znak i žene ih zato vole. U njihovom društvu se osećaju sigurno i kao da ih poznaju ceo život.

Na kraju druženja Rakovi će pomalo stidljivo reći ženi da bi voleli ponovno da je vide i to toliko nenametljivo da ona čak neće biti sasvim sigurna u njegove namere, ali važno je takvim muškarcima da se prepusti, i sve će biti super.

5. Lav

Momci rođeni u ovom znaku su večni optimisti koji nekako veruju da se svet okreće oko njih. U tom kontekstu gledaju i na žene, odnosno uvereni su da im ni jedna žena ne može odoleti. Za njih je čak pitanje časti i osećaj dužnosti - da naprave prvi korak.

Ali, ako ih žena preduhitri u tome, biće polaskani, ali njihova muževnost bi mogla biti malo poljuljana. Lavovi vole biti lovci, a ne lovine. On želi biti kralj džungle, a žena je njegova kraljica.

6. Devica

Pripadnici ovog znaka su pomalo rezervisani i stidljivi, i ne vole da budu u centru pažnje. Diskretni su i pomalo zajedljivi, što zna da odbije neke žene.

No, iako muškarci Device nisu mačo muškarci u pravom smislu te reči, znaju da se zauzmu za sebe bez puno filozofiranja, iako su dobri u komunikaciji s drugima. Interesovanje za ženu koja mu se sviđa neće pokazati direktno, već će čekati u prikrajku, slati suptilne signale, gledati, smeškati se i priželjkivati da mu se ona približi, kad za to dođe pravi trenutak.

*ALT

7. Vaga

Momci rođeni u ovom znaku više vole da žene love njih, nego obrnuto i pritom ne mare za neke tradicionalne muško-ženske odnose, pretpostavke i očekivanja, što nekim ženama smeta.

Prvi potez će napraviti samo ako je sve savršeno romantično i pomno isplanirano uz što manje rizika da ispadne budala i gubitnik. Ali, kad je siguran da je žena zainteresovana za njega, tad je opušteniji i skloniji da predlaže zajednička druženja.

8. Škorpija

Momci rođeni u ovom znaku imaju vrlo snažnu energiju kojom zrače i teško ih je ne primetiti. Pomalo su tajanstveni, pomalo mračni, a oči kao da im prodiru u dubinu nečije duše.

Žene u njihovom društvu znaju da se osećaju kao da ih čitaju, kao da pred njima ne mogu ništa da sakriju. Škorpije nemaju problema da naprave prvi korak, ali to zavisi o tome koliko im se neka žena sviđa.

9. Strelac

Vrlo su otvoreni, kako prema svemu u životu, tako i prema ženama. Vole da upoznaju raznolike ljude kao da žele da provere šta im sve Svemir nudi i kakve imaju mogućnosti. Po prirodi su vedri i optimistični, a u skladu s tim, ženu će prvo pozvati na neku zabavu ili druženje s prijateljima.

Napraviće to samo da bi prvo bili sigurni jeste li kompatibilni, odnosno jeste li na istoj talasnoj dužini. Žene koje privlače njihovu pažnju su one koje ih mentalno i kreativno stimulišu.

10. Jarac

Oni imaju osećaj za dostojanstvo i moć, i ponosni su na to s kolikom lakoćom vladaju bilo kakvom situacijom. Iako se ponekad ponašaju kao da su stidljivi, oni to zapravo nisu. Ipak, da bi prišli nekoj ženi, najpre moraju da vide neki signal s njene strane, a tad bez imalo straha kreću "u napad".

Jarci su vrlo zaokupirani poslom pa ne vole otezanja i igrice kad su zavođenje i izlasci u pitanju. Najviše im odgovaraju direktne žene koje će im jasno dati do znanja što žele.

11. Vodolija

Oni su sve samo ne postojani i stabilni pa ako želite miran odnos, muškarac Vodolija nije za vas. Oni su pomalo revolucionarni, skloni neočekivanim promenama, ima ih svuda i nikad ne govore šta će iduće da urade.

Za njih su idealne romantične veze one koje proizađu iz prijateljskog odnosa jer tako imaju dovoljno vremena da vide da li im odgovara neka žena. Ako je ona ta, ona prava, tad će bez problema napraviti prvi potez da taj odnos pređe iz prijateljstva u nešto više.

12. Ribe

Iako znaju da deluju ozbiljno i oštro, muškarci rođeni u ovom znaku su vrlo meki, jedan od najnežnijih znakova u Zodijaku, iako će to teško priznati. Oni nikako ne vole da donose odluke, već radije to prepuštaju drugima. Prilagodljivi su svemu i svakome.

Ako im se neka žena sviđa, znaju da koketiraju i obasipaju ih romantičnim gestovima, komplimentima... Ali, ipak će na kraju na ženama biti zadatak da naprave prvi korak i pozovu ih da se vide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.