Takmičiće se za Mis Velike Britanije bez trunke šminke FOTO

Britanka El Selin (31) najavila je da će se krajem ove nedelje bez trunke šminke takmičiti na izboru za Mis Velike Britanije 2021., ne bi li tako inspirisala mlađe devojke da se bolje osećaju u svojoj koži.

Utorak, 14.09.2021.

07:51

Izvor: B92

Takmičiće se za Mis Velike Britanije bez trunke šminke FOTO
Sa jednog od izbora za Mis sveta/ Foto: Profimedia

Podeli:

Njena je odluka, rekla je za "Insider", inspirisana borbom koju je prolazila kao tinejdžerka koju su vršnjakinje maltretirale i koja se šminkala kako bi prikrila svoju nesigurnost.

Sada će, kaže, pokušati da mlade žene osnaži da rade suprotno.

"Već sam sa 13 godina počela da se šminkam, da bih se lakše uklopila", rekla je.

Do 32. godine je promenila svoj stav. Zato se, kaže, više uopšte ne šminka, a želi da podseti i druge da je šminkanje stvar izbora na koji ima pravo svaka žena.

"Ne bi trebalo da se osećamo kao da nam treba nečija potvrda da smo lepe", rekla je i dodala da joj je danas za sve što radi dovoljna samo vlastita potvrda.

Na njenu su odluku da se na izboru za Mis takmiči bez šminke uticali i pritisci sa društvenih mreža i retuširanih fotografija za koje smatra da mogu da štete mentalnom zdravlju i razvoju mladih devojaka.

"Ako neko zbog mene počne i malo da se oseća bolje sa samim sobom, onda ništa nije bilo uzalud", zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.