"Umalo sam okončala svoj život": Jelena Dokić podelila posebnu fotografiju i potresne reči

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić obeležila je danas Svetski dan mentalnog zdravlja podelivši fotografiju uz koju je napisala potresnu poruku i sećanje.

Nedelja, 10.10.2021.

12:28

Izvor: B92

Jelena Dokiæ, 2011. godine/ Foto: Profimedia

Podeli:

Bivša teniserka Jelena Dokić dugo se borila sa depresijom, a svoj težak odnos sa ocem Damirom opisala je i u autobiografiji "Nesalomiva".

"Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i posttraumatski sindrom. Samo par godina kasnije, umalo sam okončala svoj život", šokirala je Jelena Dokić sve svoje pratioce iskrenim priznanjem.

"A danas sam u potpuno drugom svetu. Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim problemima i izazovima, i da izađem na drugu stranu, znam koliko je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima“, dodala je bivša teniserka.

Značaj porodice posebno je dotakao tokom Australijan opena kada se rasplakala pred kamerama govorivši o Ešli Barti, a nekoliko meseci kasnije ima poruku za sve mlade. "Možda ne deluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji... Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze. Ljudi nekada umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan", napisala je Jelena Dokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare