Dva trika: Brzo i lako uklonite fleke od laka za nokte

Svakoj ženi se nekada desilo da prilikom lakiranja nokte neka kap padne na odeću ili tepih. Ne nervirajte se, uz pomoć dva jednostavna trika rešićete se fleke brzo i zauvek.

Nedelja, 28.11.2021.

13:31

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Dva trika: Brzo i lako uklonite fleke od laka za nokte
Foto: Shutterstock/Maria Dryfhout

Podeli:

Kada lak za nokte prospete na odeću ili nameštaj, često mislite da tu nema spasa i da je vreme da tim predmetima kažemo zbogom, ili kamufliramo na bilo koji način fleku.

Ukoliko je reč o odeći, možete je spasiti, ali važno je da zapamtite da svaki materijal ima svoj način čišćenja. Kako biste lako očistili tragove laka za nokte, stručnjaci za čišćenje podelili su dva jednostavna načina:

Metoda hlađenja

Ako ste ikada čuli da zamrzavanje žvake pomaže u uklanjanju iste sa odeće, sada znate da isto možete uraditi i s lakom za nokte.

Lak za nokte nikako ne treba uklanjati vodom, jer ćete time samo pogoršati situaciju.

Najbolje bi bilo da taj komad garderobe stavite u zamrzivač na hlađenje. Nakon što se lak sasvim smrzne, jednostavno ga uklonite s odeće.

Metoda uklanjanja

Natopite krpu sa sredstvom za uklanjanje laka za nokte, pa lagano tapkajte mrlju. Ono što nikako ne biste smeli da radite jeste da fleku trljate levo desno ili gore dole. Uvek koristite odstranjivač bez acetona kako biste sprečili moguće oštećenje materijala. Nakon što se uklonili veći deo laka za nokte, iskoristite sredstvo za čišćenje mrlja s odeće, a potom garderobu stavite u veš mašinu na hladno pranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare