Trikovi koji pomažu da odeća uvek bude sveža i mirisna

Zimi se životni prostor u kome provodimo najviše vremena ređe provetrava, pa se u garderobnim ormanima u spavaćim sobama i predsobljima često zadrži neprijatan miris.

Subota, 22.01.2022.

09:45

Izvor: B92

Trikovi koji pomažu da odeća uvek bude sveža i mirisna
Foto: LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Možete primeniti ove jednostavne i efikasne trikove i garderoba će ostati sveža i mirisna dugo vremena.

Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u orman. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

Osveživač vazduha za automobil

Možete ih koristiti i u ormanima. Birajte neke blaže mirise – zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u fioku. Mirisaće mesecima.

Zrna kafe

Osim što će upiti sve loše mirise, zrna kafe će proširiti svoj miris. Napunite malu posudu zrnima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijumskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u orman. Menjajte ih jednom mesečno.

Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, odeću možete da trajno namirišete esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za veš tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu ili krpicu i stavite u orman.

Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas koriste jeste stavljanje sapuna među stvari. Sve što treba je da ga ostavite u omotu i to je to... vrlo jednostavno...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare