Šta "smeta" vitaminima i mineralima

Antivitamini i antiminerali su činioci koji uništavaju vitamine i minerale, zbog čega je potrebno uzimati znatno veće količine sastojaka koji vam nedostaju.

Utorak, 06.11.2012.

15:21

Izvor: Super žena

Šta
foto: thinkstock

Podeli:

Sta "smeta" vitaminima i mineralima - Pusenje smanjuje vitamin C; - Stres utice na vitamin A i C; - Alkohol smanjuje vitamin B1, B12, magnezijum; - Antibiotici smanjuju nivo vitamina A; - Laksativi ubijaju vitamin A i kalijum; - Rafinisano ulje smanjuje vitamin A; - Ljusteni pirinac utice na grupe vitamina B; - Rafinirani secer smanjuje kolicine vitamina B; - Aspirin utice na nivoe vitamina C i K; - Kontraceptivne pilule smanjuju kolicine vitamina B6. Foto: FreeDigitalPhotos.net Super zena Antivitamini i antiminerali su cinioci koji unistavaju vitamine i minerale, zbog cega je potrebno uzimati znatno vece kolicine sastojaka koji vam nedostaju. Antivitamini i antiminerali su cinioci koji unistavaju vitamine i minerale, zbog cega je potrebno uzimati znatno vece kolicine sastojaka koji vam nedostaju.

- Pušenje smanjuje vitamin C;

- Stres utiče na vitamin A i C;

- Alkohol smanjuje vitamin B1, B12, magnezijum;

- Antibiotici smanjuju nivo vitamina A;

- Laksativi ubijaju vitamin A i kalijum;

- Rafinisano ulje smanjuje vitamin A;

- Ljušteni pirinač utiče na grupe vitamina B;

- Rafinirani šećer smanjuje količine vitamina B;

- Aspirin utiče na nivoe vitamina C i K;

- Kontraceptivne pilule smanjuju količine vitamina B6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare