Jeftine ideje koje će osvežiti izgled vašeg doma

Dosadilo vam je kako vaš dom trenutno izgleda, ali niste u mogućnosti da promenite ono što vam se ne dopada? Predstavljamo osam predloga kako da za malo novca i još manje truda osvežite svoj životni prostor.

Petak, 23.01.2015.

15:29

Izvor: minimagazin.info

Default images

Podeli:

Vizuelno podelite zid. Okrečite zidove u dve boje umesto u samo jednu. Ako želite da soba deluje više, dve trećine zida okrečite u tamniju nijansu, a onu trećinu ispod plafona u belu.

Na zidove stavite omiljene fotografije. Svaka prostorija će izgledati lepše ako se na zidovima nalaze uramljene slike. Međutim, umetnička dela mogu biti itekako skupa, tako da je najbolje da se opredelite za fotografije koje ste sami napravili. Izaberite one najlepše (vaših najmilijih ili sa putovanja), izradite, uramite i stavite na zid.

Dupli tepih. Nameštaj u prostoriji treba da bude ili potpuno na tepihu ili potpuno “van” njega, jer će na taj način prostor za sedenje činiti jednu povezanu celinu. Na pod stavite neutralni tepih pa preko njega neki deblji, vuneni. Na ovaj način ćete gostima pružiti osećaj dobrodošlice i udobnosti.

Kauč. Ako ne želite da kupujete novi kauč, preko onog starog prebacite neki fini prekrivač.

*ALT

Napravite paravane. Izaberite platna veselih boja i napravite paravane koje ćete postaviti petnaestak centimetara od plafona kako bi prozori, a i sama prostorija, izgledali veći.

Kućno drvo. Malo, kućno drvo će bukvalno uneti život u svaki prostor i popuniti prazne ćoškove. Izbor biljaka koje možete da gajite u vašem domu je velik, na vama je samo da odlučite koje vam se najviše dopada.

Alternativni stočić za kafu. Ravne površine, koliko god se trudili, nekako uvek završe zatrpane raznim časopisima, računima i sličnim stvarima. Da biste ovo izbegli, umesto stola stavite tabure i to, po mogućnosti, u nekoj veseloj boji. Na ovaj način ćete sprečiti nagomilavanje nepotrebnih sitnica pa će soba izgledati lepše i veselije.

Dodatna svetlost. Stručnjaci smatraju da svaka soba treba da ima više izvora svetlosti. To znači da bi bilo dobro da u nju ubacite stonu ili zidnu lampu kako bi ona ostala svetla i kada je napolju najtmurniji dan.

Izvor: minimagazin.info
Foto: PoshSurfside.com/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare