Recepti

Mesec vaših recepata: Pileći paprikaš - ukusno jelo na kašiku

Pitali smo vas da li imate recept za brzo i jednostavno jelo koje spremate često? I već su počeli da nam pristižu slike vaših jela koja moramo da priznamo deluju veoma ukusno.

Utorak, 11.05.2021.

15:02

Izvor: B92

Mesec vaših recepata: Pileći paprikaš - ukusno jelo na kašiku
Foto: G.M.

Podeli:

Penzionerka Gordana Mićanović, nam je poslala slike sa receptom gotovog pilećeg paprikaša. Kako nam je sama rekla, ovo "jelo obožavaju da jedu njeni ukućani, a brzo se priprema i nije zahtevno da se pripremi".

Ova baka jednog dečaka Ivana i devojčice Anastasije sa zadovoljstvom kuva i ostala jela na kašiku i već odavno umesto tradicionalne zaprške koristi paradajz koji je po njenom mišljenju zdraviji, a i jela su ukusnija. Gordanu je privukla naša kampanja, jer se i njoj samoj događa da ne zna šta da kuva.

Sastojci:


2 pileća bataka
5 većih krompira
1 šargarepa
1 mladi luk
2 paradajza ili pola pola šolje kuvanog
malo peršuna
mast
so, biber

Priprema:

Dok se u šerpi kuvaju bataci na laganijoj vatri, sečemo krompire, šargarepu, mladi luk i peršun. Kad se meso skuva, dodati povrće, kašiku masti i dva paradajza sitno iseckana (može i pola šolje kuvanog) i naliti vodom. Kuvati još dok povrće ne bude gotovo, a so i začine staviti po ukusu.

Podsećamo vas da ideje i recepte, kao i fotografije, možete poslati na imejl superzena@b92.net ili kao poruku na strani Super žene na Fejsbuku, a mi ćemo ih objavljivati u rubrici "Recepti" na Super ženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare