Recepti

Mesec vaših recepata: Brza pita pica, pileća krilca sa brokolijem i raskošni mafini

Pristižu nam recepti za brza i jednostavna jela koja volite da spremate.

Četvrtak, 13.05.2021.

08:49

Izvor: B92

Mesec vaših recepata: Brza pita pica, pileća krilca sa brokolijem i raskošni mafini
Foto: Bojana, Teodora i Slaða

Podeli:

Naše čitateljke Bojana, Teodora i Slađa slobodno vreme vole da provode u kuhinji, kombinuju različite namirnice i eksperimente sa njima. Izdvojile su tri brza, ukusna i jednostavna jela koja su idelana da se sačuvaju u sveskama za recepte.

Pica pita

5 komada jaja
1,5 čaša jogurta
1,5 čaša brašna
1,5 čaša ulja
prašak za pecivo
200g kačkavalja
300g salame (posebna)
kečap
origano
2 pakovanja kora

Priprema:
Umutiti jaja, pa dodati jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. To je smesa kojom se mazu kore. Pakovanje kora podeliti na 3 jednaka dela, i redjati svaku koru osim zadnje. Na zadnjoj kori staviti kečap, salamu (ne treba rendati nego redjati kolutove), narendati kačkavalj i dodati origano. Uviti u rolat. Drugi i treći deo kora takodje ponoviti, kako bi bilo 3 rolata. Staviti u prethodno premazan pleh uljem, rolate premazati smesom i po zelji dodati susam. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Foto: Bojana, Teodora i Slaða

Pileća krilca sa brokolijem

Sastojci:
1kg pilećih krilaca
1 cvet brokolija
200ml pavlake za kuvanje
2 čena belog luka
Biljni začin
Za marinadu:
Biljni začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u prahu, 1 kasičica senfa, pola limuna iscedjenog.

Krilca marinirati i ostaviti u frizideru 2 sata, a nakon toga peći u rerni na 180 stepeni 30 do 45 minuta. U tiganju otopiti maslac dodati brokoli koji ste prethodno iskidali na manje delove. Dodati biljni začin, pola čaše vode i sitno iseckan beli luk. Dinstati na srednjoj temperaturi 10-15 minuta. Treba ostati malo tvrdji da se ne prekuva. Na kraju dodati pavlaku za kuvanje i servirati zajedno sa krilcima.

Foto: Bojana, Teodora i Slaða

Brzi, ukusni i raskošni mafini

Potrebni sastojci:
2 jajeta
200g brašna
30g kakaoa
120g šećera
80ml ulja
100ml mleka
120ml kisele pavlake
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1/2 kašičice soli

Za preliv:
1 puding od vanile
400ml mleka
50g šećera

Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno, kakao, šećer, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte ulje, pavlaku, mleko, jaja, vanilin šećer i sve dobro sjediniti. Staviti smesu u modlice za mafine i peći u rerni koja je prethodno zagrejana na 200 stepeni od 7 do 10 minuta.
Preliv:
400ml mleka sa šećerom staviti da kuva. U ostatak mleka razmutiti puding. Kada mleko provri sipati smesu i mešati još par minuta. Kada se puding ohladi, promešati ga i špricom staviti preko mafina. Po želji dodati toping od cokolade.

Podsećamo vas da ideje i recepte, kao i fotografije, možete poslati na imejl superzena@b92.net ili kao poruku na strani Super žene na Fejsbuku, a mi ćemo ih objavljivati u rubrici "Vaši recepti" na Super ženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare