Veze i odnosi

Upoznajte dobre strane seksa zbog kojih ćete ga još više voleti

Istraživanja nam svaki dan pružaju nova saznanja vezana za seksualni život. Saznajte šta je to toliko dobro u vezi njega i zbog čega bi trebalo da imate aktivan seksualni život.

Petak, 30.12.2016.

16:35

Izvor: B92

Upoznajte dobre strane seksa zbog kojih ćete ga još više voleti
Foto: Thinkstock

Podeli:

Predstavljamo vam rezultate nekoliko istraživanja koja nam pružaju odgovor na pitanje: Zašto je taj seks toliko dobar?

Seks zadovoljava široki spektar vaših potreba

Seks je aktivnost, koja pored fiziološke, zadovoljava i široki spektar ostalih potreba. Naučnici su identifikovali najmanje 237 različitih razloga zbog kojeg bi trebalo da imate redovne odnose. Ne samo da je seks zabavan i ugodan način da vam prođe veme, to je i potencijalni način da steknete novog člana porodice, da iskažete ljubav i privrženost partneru, ali i seks otklanja vaš stres.

Češće seksualne aktivnosti su povezane sa boljim zdravljem

Nekoliko istraživanja je dokazalo da češće iskustvo sa orgazmom poboljšava ne samo fizičko nego i psihičko zdravlje. Neka istraživanja su otkrila da oni koji dožiljavaju orgazam češće pretenduju da žive duže. Ipak, seks ni u kom slučaju ne šteti, može samo da doprinese.

Seks gori vaše kalorije

Seks je jedan oblik vežbanja. Istraživanja su pronašla da prosečan mladi čovek tokom seksa izgori 101 kaloriju, dok mlada žena izgori 69 kalorije. Naravno, iako nema isti učinak kao da ste otišli na teretanu, seks ipak doprinosi boljoj linij.

Seks je dobar za mozak

Istraživanjima je otkriveno da seks može biti jako dobar za vaš mozak. Istraživanja koja su rađena na pacovima pokazala su da češći seks kod ovih životinja doprinosi stvaranju većeg broja neurona. Neuroni su neophodni za funkcionisanje mozga, a što ih je više time mozak bolje radi. Tako je i kod ljudi.

Seks nema granice

Seks je nešto u čemu možete uživati celog života. Verovali ili ne, istraživanjima je utvrđeno da postoje i stare osobe preko 70 godina koje imaju seksualni život. Naravno da je u tim godinama manje aktivniji, ali ipak ne postoji granica kada je seks u pitanju.

Samozadovoljavanje je korisno

Ukoliko nemate partnera, ne brinite, istraživanja pokazuju da ukoliko volite da se igrate sami sa sobom, to ima svoje pogodnosti. Masturbiranje vam može doneti rasterećenje, radost i upoznavanje onoga šta vam prija a šta ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare