Veze i odnosi

Evo čega se žene najviše plaše u seksu

Večera, sveće, ugodan razgovor, a onda sledi poziv kod njega, kada vas odjednom obuzima strah i menjate raspoloženje? Kada je seks u pitanju, pročitajte koji su to najveći ženski strahovi i kako da se izborite s njima…

Subota, 31.12.2016.

15:12

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

Evo čega se žene najviše plaše u seksu
Foto: Thinkstock

Podeli:

Bojite se bola

Jedan od najčešćih ženskih strahova vezanih uz seks jeste iščekivanje mučnog trenutka boli. Takva bol može uticati samo na žensku psihu, jer postoji mogućnost da stvori fobiju. Neke žene čak toliko stegnu vaginalne mišiće u strahu od boli da zapravo situaciju učine još gorom nego što bi inače bila.

Nesigurni ste

Žene se previše brinu u krevetu i stalno misle da izgledaju ružno ili debelo, a posebno se opterećuju time što će on misliti. Ukoliko se ne osjećate dobro u svome telu, nesigurnost će se pretvoriti u najveći strah, te ćete sami sebe psihički sprečiti da imate seksualne odnose.

Pod pritiskom ste

Žene osećaju pritisak da budu “savršene” u krevetu, jer ne žele razočarati muškarca svojim nastupom. Ovaj nepotreban pritisak i strah narušiće vaš seksualni život.

Što ako nešto krene naopako?

Strah od trudnoće i polnih bolesti uvek je zastupljen u ženskim mislima. Ukoliko je vaš partner pouzdan, nemojte dozvoliti da vam ovakve misli kvare užitak, već preventivno reagujte i zaštitite se.

Što ako me ostavi nakon seksa?

Verovali ili ne, većina žena se boji da njihovo umeće u krevetu vodi do toga hoće li partner nastaviti vezu s njima ili ne. Okanite se te panike i strahova da vas neće više voleti – može samo još više!

Žuri vam se s orgazmom

Za razliku od muškaraca, ženama obično treba duže da stignu do velikog O. Prije nego što započnu odnos, žene često osećaju pritisak da brzo završe akciju samo kako bi se poklopile sa svojim partnerom. Ali, ovo češće vodi do anksioznosti i ne pomaže nikome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.