Veze i odnosi

Zapad ljut zbog njenog stava: U ljubavi je s moćnim političarem od srednje škole (FOTO)

U javnosti su se pojavile fotografije supruge Dmitrija Medvedeva, bivšeg predsednika Rusije i sadašnjeg premijera te zemlje.

Utorak, 14.05.2019.

08:14

Izvor: srbijadanas.rs

Zapad ljut zbog njenog stava: U ljubavi je s moćnim političarem od srednje škole (FOTO)
Foto: Gettyimages

Podeli:

Njihova ljubav je poznata priča u svetu politike, zato što traje od tinejdžerskih dana do danas nesmanjenim žarom.

Svetlana i Dmitrij su zajedno još od srednje škole i prema rečima samog premijera Rusije to je bila ljubav na prvi pogled. Svetlana je 1987. godine upisala peterburški Fakultet za ekonomiju i finansije, a već u prvoj godini školovanja je pokazala svoju težnju za samostalnošću, kada je počela da pohađa večernje kurseve da bi mogla da radi i izdržava se.

Udala se za Dmitrija 1993. godine, posle završetka studija. Njihov sin Ilja je rođen 1995. godine, i tada je Svetlana rešila da prestane da radi i posveti se porodici.

Poznata je po svom kulturnom radu i povezivanje Rusije i Italije, i pokrenula je inicijativu za bratimljenje Venecije i Severne Venecije, njenog rodnog grada Sankt Peterburga. Sem po radu sa Italijom u kultuuri, poznata je i po saradnji sa Ruskom pravoslavnom crkvom. Potpuno je posvećena radu sa mladima, pogotovo po pitanju duhovnosti, i protivnik je abortusa, što je često izazivalo kritike na Zapadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare