Veze i odnosi

Najbolje mesto za strastveno vođenje ljubavi je...

Kao prva asocijacija, kada poželimo da razmenimo nežnosti sa našim partnerom, gde bismo to mogli da uradimo, većini na pamet padne spavaća soba. Ipak, po mišljenju stručnjaka, to baš i nije tako...

Ponedeljak, 24.06.2019.

21:30

Izvor: Super Žena, Daily Star, Index

Najbolje mesto za strastveno vođenje ljubavi je...
Ilustracija / Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Podeli:

Pokušajte da zagolicate svoju maštu, kao i maštu vašeg partnera. Budite uvek raspoloženi za nova mesta i nove poze. Ukoliko želite da uvedete nešto novo i da igru podignete na viši nivo, morate da razmišljate izvan svojih svakodnevnih mogućnosti. Izađite iz svoje ljušture ili, u ovom slučaju, iz spavaće sobe.

Stručnjak za menopauzu i libido, doktor Šazadi Harper, tvrdi da je kuhinja najbolje mesto u kući za vođenje ljubavi. Iako bi možda svi na prvu loptu odustali od ovog predloga, budući da se po pitanju higijene ne čini kao idealan izbor, Harper tvrdi da seks u kuhinji ima jednu veliku prednost za razliku od onog na krevetu. Mnogo je bolji za sagorevanje kalorija!

„Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski sto ili radna površina uvek su zgodna podloga“, kaže Harper. On otkriva i koja je najbolja poza za žene kada je reč o trošenju kalorija:

„Muškarac sedi na stolici, a žena sedi na njemu raširenih nogu i licem okrenutim ka njemu. Žena u toj pozi može da sagori najviše kalorija.“

*ALT

Godinama se vodi polemika o tome da li i koliko kalorija može da se potroši tokom seksa. Neki procenjuju da za 30 minuta može da se potroši i do 150 kalorija, koliko se potroši za vreme 15-minutnog trčanja. Ipak, to ne znači da treba da prestanete da trčite i da trenirate, jer seks nije bolji od trčanja.

U sprovedenom istraživanju upoređene su kalorije koje se potroše tokom polnog odnosa i tokom trčanja. Utvrđeno je da je trčanje daleko delotvornije, da se više kalorija sagori prilikom trčanja, kao i da se kilogrami ravnomernije gube.

Žene tokom trčanja od 30 minuta izgube u proseku 213 kalorija, a muškarci 276. Međutim, tokom seksa u trajanju od 30 minuta muškarci sagore oko 101 kaloriju, a žene 69, što je u proseku 3,6 otopljenih kalorija u minutu.

Ipak, koliko ćete kalorija biti u stanju da sagorite zavisi od različitih aktivnosti tokom seksa, maštovitosti, različitih poza i njihovih kombinacija, kao i trajanja strastvenog čina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.