Veze i odnosi

Mladencima je on veoma važan, a Jelena im pomaže u tome da izgleda savršeno

Jelena Ristić bavi se plesom 14 godina, a ljubav prema plesu pretočila je u prelep posao.

Ponedeljak, 19.08.2019.

15:45

Izvor: super zena

Mladencima je on veoma važan, a Jelena im pomaže u tome da izgleda savršeno
Foto: Diem Photography

Podeli:

Piše: Milica Krstić

Jelena je prve akrobatske korake napravila sa četiri godine baveći se ritmičkom gimnastikom, a ubrzo nakon toga upoznala se i sa plesom. Kao igrač i koreograf učestvovala je na mnogobrojnim koncertima, sportskim dešavanjima, kulturno-umetničkim manifestacijama i takmičenjima.

Pre četiri godine donela je odluku da se preusmeri na trenerski aspekt plesa i da radi sa decom i odraslima. Trenutno se bavi savremenim baletom, jazz dance-om, ballroom i show dance-om.

*ALT

Ono što je nama najviše privuklo pažnju jeste njen rad sa parovima koji od nje uzimaju časove kao pripreme za prvi ples. Jelena se ovim bavi od 2018. godine pod pokroviteljstvom plesnog kluba Dance Station.

"U vrtiću sam bila fascinirana gimnastikom. To je bio moj prvi susret sa akrobatskim elementima i uvod u sve što je usledilo. Kasnije sam se zaljubila u ideju uklapanja pokreta sa muzikom, momenat emocija koje se u tom procesu prožimaju mi je i dalje oduševljavajuć“, rekla je Jelena za Super ženu.

Na ideju da se bavi pripremama parova za prvi ples došla je kada ju je jedna od devojaka pitala da napravi koreografiju za njen prvi ples. To joj se jako dopalo i bilo joj je zanimljivo i odlučila je da se tome malo više posveti.

*ALT

"Koreografisan prvi ples je na svetskom nivou odavno bio trend, kod nas se tek nedavno proširio, ali od svog početka do sad je postao iznenađujuće popularan", kaže Jelena.

Rad sa parovima na koreografiji joj je veoma zanimljiv, pogotovo kada par želi da ubaci neki akrobatski element ili podršku. Učenje figura je na početku uvek komičan, ali je krajnji rezultat uvek oduševljavajući.

Parovi koji se pripremaju na njenim časovima traže sigurnost u sebe, estetiku svojih pokreta, poznavanje koreografije.

"Oni znaju da ih neću pustiti na podijum sa neuvežbanom tačkom ili nečim što ne prenosi ideju koju smo postavili u startu", dodaje Jelena.

Koliko će vremena biti potrebno nekom paru da uvežba koreografiju zavisi od toga kakve su njihove plesne sposobnosti i predispozicije za ples. Najvažnije je da se mladenci i ona upoznaju pre nego započnu sa treninzima, jer samo tako ona može da pripremi njihovu koreografiju i nauči ih kako da je najbolje izvedu.

Parovi se najčešće odlučuju za omiljene pesme, ali biraju i večne hitove izvođača poput Vitni Hjuston, Frenka Sinatre, Džona Ledženda i ostalih kraljeva balada.

"Stvar na koju najviše moram da obratim pažnju jeste prilagođavanje i dobra komunikacija. Ako se desi da u samom startu postoji jaz u želji para sa kojim radim i mog razumevanja iste, teško da će na kraju svi biti zadovoljni. Zbog toga se trudim da budem jako detaljna na samom početku celog procesa i da ispitam sve u vezi ideje o konkretno tom prvom plesu", rekla je Jelena za kraj.

Posao joj je mnogo lakši zato što smo mi kao narod veoma talentovani za ples, a kao dokaz ima veliki broj parova sa kojima je sarađivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare