Ovoliko vremena treba da prođe da biste bili prijatelji posle raskida

Koliko ste puta čuli da neko drugoj osobi pokušava da olakša raskid ljubavne veze rečima: "Nadam se da možemo da ostanemo prijatelji?"

Veze i odnosi | super zena |
Podeli
Foto: depositphoto/AntonioGuillemF
Foto: depositphoto/AntonioGuillemF

Bez obzira na to da li ste ovo i sami doživeli ili je svoju vezu na isti način prekinula vama bliska osoba, svesni ste toga da održavanje prijateljstva nakon ljubavi može da bude komplikovano.

Naravno, svaki raskid je priča za sebe pa je ponekad bolje i da ne pokušavate da ostanete u prijateljskim odnosima sa bivšima. To isto kaže i stručnjak za prekide veza Kejt Gelt.

"Kada opet odlučite da počnete da odlazite na upoznavanje sa nekim, to bi moglo da izazove neprijatnu situaciju", objasnila je ona u razgovoru za "Elite Daily".

Pored toga, mogli biste da dođete u iskušenje da se vratite staroj ljubavi, iako je vaša veza završila sa razlogom. Takođe, ljudi se u takvim situacijama često prepuste strastima i ponovno završe u krevetu. Ali ako svejedno želite da pokušate da ostanete prijatelji, Gelt savetuje da sačekate bar tri meseca nakon raskida, prenosi portal Indeks.

Sve u svemu, prijateljstvo sa bivšima je ostvarljivo, ali ono nikada ne bi trebalo da vam bude prioritet. Umesto toga, usredsredite se na lečenje svojih emocija pre nego što pokušate da poboljšate odnos sa bivšim ljubavima.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 26 sledeca idi na stranu