Veze i odnosi

Premijerka odlaže venčanje zbog sastanka: "Moram da mislim na interese države"

Premijerka Danske Mete Frederiksen odlaže venčanje planirano za naredni mesec zbog samita Evropske unije na kome će se razgovarati o budžetu evropskog bloka.

Petak, 26.06.2020.

12:27

Izvor: Tanjug

Premijerka odlaže venčanje zbog sastanka:
Foto: GettyImages/Stephanie Keith/Stringer

Podeli:

"Sastanak Saveta u Briselu održava se u subotu u julu, kada smo planirali venčanje", navela je Frederiksen na svom Instagram nalogu, preneo je AP.

"Međutim, moram da vodim računa o svom poslu i o interesima Danske", istakla je ona i dodala da ona i njen verenik moraju još jednom da promene planove. Ovo je drugi put da je ona odložila ceremoniju.

Prošle godine Frederiksenova je odložila venčanje zbog nacionalnih izbora održanih 5. juna nakon kojih je njena Socijaldemokrata partija formirala jednopartijsku, manjinsku vladu.

Frederiksen i njen verenik Bo Tengberg upoznali su se 2014. godine i verili 2017. godine, preneo je dnevnik "Ekstra Bladet". Danska premijerka je navela da će verovatno uspeti uskoro da se uda i pohvalila strpljenje svog verenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.