"Venčanje veka": Đokovići slave šestu godišnjicu, a ovome je Jelena rekla čvrsto "ne" FOTO/VIDEO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena danas proslavljaju šesu godišnjicu braka. Nedavno su se našli nas vim naslovnim stranicama svetskih medija, kada je najbolji srpski, a i svetski teniser objavio da su zaraženi koronavirusom.

Veze i odnosi | super zena |
Podeli
Foto: Getty/Srdjan Stevanovic / Stringer
Foto: Getty/Srdjan Stevanovic / Stringer

Pre šest godina, venčanje je upriličeno u parku u zaleđu Kraljeve plaže, pored "Vile Miločer" kojoj se, kako su pisali mediji, nije moglo prići od privatnog obezbeđenja raspoređenog na svakih pet metara u okolini mesta ceremonije.

Venčanju su prisustvovale brojne poznate ličnosti, tadašnji Novakovi treneri Marijan Vajda i Boris Beker, ruska šampionka Marija Šarapova, drugovi iz Dejvis kup repezentacije Srbije: Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić.

Novakovi gosti, odseli na Svetom Stefanu, limuzinama su prevoženi do obližnje park šume u zaleđu plaže na kojoj je upiličeno venčanje. Brojni prolaznici, turisti i meštani Svetog Stefana i Paštrovića satima su čekali ispred ulaza u grad-hotel u nadi da će videti poznatog tenisera i njegovu izabranicu, promatrali i fotografisali defile gostiju i njihvih raskosnih toaleta.

Velikim transparentom "Dobrodošli Nole i Jelena. Sretno", grupa dece, meštana je čestitala slavlje.

"Četiri dana posle pobede na Vimbldonu, Novak Đoković venčao se sa svojom trudnom verenicom na privatnoj ceremoniji u Crnoj Gori", javio je AP.

Italijanska agencija Ansa navela je da je "venčanje veka" održano pod mermernom kupolom, specijalno napravljenom za tu priliku.

I francuski mediji izvestili su o venčanju - pariski list "Poen" (Le Point), pod naslovom "Srbin Novak Đoković, svetski teniser broj jedan, venčao se u Crnoj Gori".

Foto: Getty/Credit: Alexander Hassenstein / Staff
Foto: Getty/Credit: Alexander Hassenstein / Staff

Magazin "Hello" ističe da je Jelena Novakova ljubav iz srednjoškolskih dana, koja mu daje najveću podršku, navodeći da se par zabavlja od 2005. godine. Takođe ističe da će danas "san postati stvarnost", podsetivši da je Novak u septembru 2013. godine "ozvaničio" vezu kada je helikopterom odveo Jelenu u Provansu, gde su se verili, a tu vest podelio je sa celim svetom na svom Tviteru rečima: "Upoznajte moju verenicu i buduću ženu!".

Novak i Jelena Đoković imaju dvoje dece - sina Stefana i ćerku Taru. Iako, kako su pisali mediji, Novak želi još dece, Jelena kaže da ih sa Novakom ima troje.

anime, u nedavnom intervjuu na pitanje da li želi još dece, Đoković je rekao:

"Ups! Teško pitanje! Trenutno sam zadovoljan brojem naše dece, imamo ih dvoje. Daću vam jedan odgovor poput političara: Nama je kao bračnom paru trenutno sasvim u redu ta situacija. To je sve što ću za sada reći", rekao je Nole.

Foto: Getty/ Al Bello / Staff
Foto: Getty/ Al Bello / Staff

Na opasku novinara da to ne znači da u budućnosti neće biti još dece, Nole kaže: "Nikad se ne zna. Život je pun divnih iznenađenja i blagosloveni smo sa naša dva anđela od kojih učimo toliko toga".

Nole kaže i da je tek kada je postao otac postao svestan koliko duboko je sposoban da voli, ali i da roditeljstvo nosi ogromne odgovornosti. Njegova deca odrastaće okružena izobiljem, a Nole to komentariše ovako:

"Odrastaće potpuno drugačije u odnosu na mene, a to ima dobre i loše strane. Neće imati finansijske probleme sa kakvima smo se mi suočavali, ali mislim da će se suočiti sa drugačijim izazovima, jer uvek će biti prepoznati kao nečiji sin i ćerka, dete nekog poznatog. Tara je još mala, nije svesna situacije. Stefan je veliki, svestan je svega, video me je na nekoliko turnira dok sam igrao, počinje da shvata, veoma je pametan i zreo, ali dobro se nosi sa svim - kaže Nole, uz opasku da će biti veliki izazov za njih da izgrade svoj identitet i odvoje se od etikete dece slavnih roditelja.

Foto: Getty/Clive Brunskill / Staff
Foto: Getty/Clive Brunskill / Staff

U intervjuu se učestvovala i Jelena Đoković, koja se takođe osvrnula na izazove roditeljstva.

"Sve snage sam uložila u odgajanje naše dece. Iskreno, ja i potičem iz porodice sa dvoje dece. Imam dve ruke. Posvećena sam našoj deci i posvećena sam tome da im se dajem u potpunosti i balansirano. I Nole mi je kao dete, zahteva mnogo pažnje. Pune su mi ruke posla, mislim da mi više posla ne treba. Razumem Noleta, propustio je mnogo toga u odrastanju naše dece i pretpostavljam da će, kad završi karijeru, želeti još jedno dete, da se još jednom oproba. Međutim, ja kažem ne, ne kažem tvrdo 'ne' ukoliko se životne okolnosti poklope drugačije, ali moj izbor je 'ne'", navela je ona.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 20 sledeca idi na stranu