Veze i odnosi

Partneri danas spremniji da oproste prevaru?

Istraživanje aplikacije za izlaske pokazalo je kako ljudi od 34 do 49 godina drugačije gledaju na neveru i skloni su da nevernom partneru pruže drugu priliku.

Ponedeljak, 13.07.2020.

09:35

Izvor: 24sata.hr

Partneri danas spremniji da oproste prevaru?
Foto: Depositphotos / Wavebreakmedia

Podeli:

Nedavna studija je pokazala da, uprkos suprotnom mišljenju, mnogi su ipak spremniji oprostiti neveru nego krenuti dalje bez partnera. Indijska aplikacija za izlaske Gleeden sprovela je istraživanje kako bi ustanovila nove trendove oko pronalaska partnera i izlazaka. U grupi su bili ispitanici u starosnoj dobi od 34 do 49 godina.

Iako mnogi smatraju da je nevera razlog za prekid, još je više onih koji su spremni oprostiti nevernim partnerima i pružiti mu drugu priliku. Čak njih 36,9 odsto spremno je oprostiti bezuslovno, a 40,1 odsto ispitanika smatra da budućnost veze zavisi od razloga prevare. Svega 23 odsto ispitanika ustvrdilo je da bi odmah prekinuli vezu u slučaju da ih partner prevari.

Istraživanje je pokazalo da iako su mlađi ispitanici ranije bili skloniji avanturama i neobaveznim vezama, danas to više nije tako privlačno. Menja se perspektiva ljudi, a s njom danas više težimo da pronađemo doživotnog saputnika nego da imamo kratkotrajne veze.

Takođe, kad su ih pitali kome bi poverili svoje planove, većina je ustvrdila da bi razgovarali o tome s najboljim prijateljem. Njih 37,5 odsto bi prijatelju poverili da su imali aferu, a 31,3 odsto ispitanika isto bi priznali bratu ili sestri. Kako bi se rešili osećaja krivice, njih 31,2 odsto preljubu bi priznali i partneru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.