Veze i odnosi

Ozbiljan razlog za brigu: Broj razvoda najveći u poslednjih pet godina VIDEO

Situacija u Srbiji, kada se pogleda brak kao institucija, nije vesela! Sve je manje zaključenih brakova, broj razvoda je u konstantnom porastu, mladenci su sve stariji, a raste i broj dece rođene u vanbračnim zajednicama.

Četvrtak, 27.08.2020.

15:38

Izvor: B92

Ozbiljan razlog za brigu: Broj razvoda najveći u poslednjih pet godina VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

Analize Republičkog zavoda za statistiku za 2019. godinu pokazuju da se prošle godine venčalo 35.570 parova, što je za dva odsto manje nego godinu pre toga, a razvelo se 10.899 parova, što je za čak devet odsto više nego u 2018!

To je najveći broj razvoda u poslednjih pet godina! Prosečno trajanje prekinutog braka je 13,5 godina, a prosečna starost muža pri razvodu 44,2 godine, a žene 40,6.

Takođe, podaci pokazuju da se brakovi najčešće rasturaju u prvih pet godina od venčanja, nešto malo manje u drugih pet, a zanimljivo je da odmah posle toga "pucaju" brakovi posle srebne svadbe!

Bitno je napomenuti da nisu samo svadbe te koje koštaju, jer i za razvod je potrebno izdvojiti novac, a stvari se znatno komplikuju ako postoje zajednička imovina i deca...

Nekad je razlaz zaista najbolje rešenje, ali pre toga, učinite sve što možete da do njega ne dođe!

A statističke podatke po kojima je sve više razvoda potvrđuje i situacija na jugu naše zemlje. U Nišu je naime i sve manje sklapanja brakova, tačnije taj broj je upola manji.

Zašto je to tako pogledajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.