Veze i odnosi

Maradona i njegove žene: Jednu je tužio, s drugom zamalo opet stao na "ludi kamen"

Dijego Maradona (60), koji je juče preminuo i za kojim žali ceo svet, imao je buran život, a dve žene su odigrale važne uloge u njegovom životu. Davne 1989. godine oženio je Klaudiju Viljafane, koju je pre nekoliko godina optužio za krađu 3,4 miliona funti. S drugom je zamalo stao na ludi kamen.

Četvrtak, 26.11.2020.

11:30

Izvor: super zena

Maradona i njegove žene: Jednu je tužio, s drugom zamalo opet stao na
Maradona sa suprugom Klaudijom i æerkama/Foto: Getty/Gareth Cattermole / Staff

Podeli:

Naime, Klaudija Viljafane je imala 17 godina kada je upoznala Maradonu 1979, a 10 godina kasnije su i ozvaničili vezu. U braku su bili 15 godina, ali su, pišu strani mediji, i nakon toga viđani zajedno na javnim mestima i u provodu.

Zajedno su dobili dve ćerke - Dalmu i Đaninu. Međutim, problemi između supružnika su se, bar javno, pojavili pre dve godine, kada je Maradona odlučio da tuži bivšu suprugu i ćerke za krađu čak 3,5 miliona funti.

"Svi su pevali - Božja ruka je rođena" VIDEO

Argentinac je optužio svoju bivšu suprugu Klaudiju Viljafane da je umešana u navodnu krađu, uz tvrdnje da je deo novca ostavila u Urugvaju.

Embed from Getty Images

Bivši fudbaler italijanskog Napolija je izjavio da je njegova porodica deo novca stavila na račun u banci u Urugvaju, dok su jedan deo njegovog bogatstva iskoristile za kupovinu imovine u SAD.

Čuveni Argentinac se više nikad nije oženio, iako je nedavno bio na korak od toga da po drugi put stane na ludi kamen. On je bio u vezi sa Rosijom Olivom, bivšom fudbalskom reprezentativkom Argentine, sa kojom se upoznao 2012.

On je Olivu zaprosio na njen 28. rođendan sredinom 2018. godine. Kupio joj je dijamantski prsten, a prosidba se odigrala pred 47 gostiju. Proslava je bila u Buenos Ajresu, a kako su pisali mediji, ona je pristala uz suze.

Embed from Getty Images

Gosti su slavili uz "dom perinjon", a do ranih jutarnjih sati zabavljao ih je argentinski pevač El Polako.

"Srećna sam što mi je ovo poslednji rođendan koji slavim kao slobodna žena i što ću sve sledeće slaviti s tobom. Moje želje danas i zauvek su da budem srećna s Dijegom, da moja majka i baka žive zauvek i da svi budu zdravi", izjavila je slavljenica i buduća mlada.

Ipak se nisu venčali, jer su prekinuli vezu nekoliko meseci nakon veridbe.

Embed from Getty Images

Inače, broj Maradonine dece varira. Dugo je tvrdio da ih je petoro. Osim dve ćerke iz prvog braka, ima i sina Dijega Sinagra, kojeg je priznao 2007. Sinagru je dobio sa ženom iz Napulja sa kojom je Dijego imao aferu 1986. godine.

Embed from Getty Images

Dijego je tada rekao lokalnim medijima da Sinagru voli i da on "dosta liči na mene".

Bi-Bi-Si navodi da je Maradona 2019. priznao očinstvo nad troje kubanske dece iz perioda dok se lečio od zavisnosti od kokaina na Kubi.

Foto: Dijego i Rosija Oliva:

Embed from Getty Images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.