Morate da budete grubi da biste bili zadovoljni u krevetu?

Jeste li ikada lažirali orgazam jer niste želeli da povredite partnerova osećanja? Mnogi od nas se suzdržavaju da kažu šta im smeta, a šta im prija u krevetu i to je razlog zašto ne uživamo potpuno u seksu. Stručnjakinja za seks Rebeka Rajd u svojoj knjizi objašnjava da ljudi moraju da budu pomalo grubi da bi bili zadovoljni.

Veze i odnosi | Vijesti |
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/deagreez1
Ilustracija: Deposit photos/deagreez1

“Biti grub ne znači biti bezobrazan. To znači biti iskren, direktan i odgovoran za sopstvene želje i potrebe. Seks nikada ne treba da bude obaveza, i neće biti ako naučite da iskažete svoje potrebe”, tvrdi ona.

O lažiranju orgazma, kao najčešćem problemu u seksu, kaže da je to slično kao kada muškarcu koji vam priđe u baru kažete da imate partnera, a nemate ga.

“U fokusu su njegova osećanja, umesto da naprosto budete iskreni. Osim ako nemate baš dobar razlog da štitite partnera od istine, uvek bi trebalo da kažete kako stvarno jeste”, objasnila je.

Osim toga, žene ne bi trebalo da pristaju na seks kada to ne žele samo da bi udovoljile partneru.

“Odbijanje seksa ne bi trebalo da ima emocionalne posledice. To je pomalo kao kada nekome ponudite čašu vina ili ga pozovete u bioskop - ako pristane super, ako ne, i to je u redu”, kaže ova stručnjakinja.

Ono što mnoge žene, a sigurno i neki muškarci, postavljaju kao pitanje jeste - kako da kažu partneru da ne uživaju u seksu?

Rebeka ima vrlo jednostavan odgovor: “Ako ste dovoljno bliski da se svlačite goli pred nekim, trebalo bi i da možete da mu kažete šta vam je potrebno”.

Ona dodaje da je sasvim u redu da kažete, recimo: “Volim kada me ljubiš po vratu, ali ne volim kada me ujedeš, to mi ne prija”.

Isto je i sa svim drugim stvarima - ako ne želite seks bez kondoma, trebalo bi da to kažete, a ne bi trebalo da vam bude neprijatno ni da kažete da želite ili ne želite oralni seks, recimo.

Drugim rečima, Rebeka poručuje da u seksu ništa ne bi trebalo da se podrazumeva, kao što se ne podrazumeva ni partneru – zato izrazite svoje potrebe i želje da biste zaista uživali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 22 sledeca idi na stranu