Veze i odnosi

Bračni par Makron samo na cveće potrošio 600.000 evra: "Kakva sramota"

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit na meti su kritika nakon što je u javnost izašla informacija da su tokom pandemije na cveće potrošili gotovo 600.000 evra.

Utorak, 12.01.2021.

09:21

Izvor: super zena

Bračni par Makron samo na cveće potrošio 600.000 evra:
Foto: Profimedia

Podeli:

Politička publikacija Politis otkrila je da je predsednički par prošle godine toliko potrošio na cveće za Jelisejsku palatu, svoju službenu rezidenciju u Parizu, piše Dejli Mejl. To znači da je njihov budžet za cveće gotovo pet puta veći od budžeta njihovih prethodnika Fransoa Olanda i Nikolasa Sarkozija.

Francuska javnost je šokirana potrošnjom predsednika Emanuela (43) i njegove supruge Brižit (67) u trenutku kad se zemlja teško oporavlja od finansijskih posledica pandemije koronavirusa. Makronova vlada je za ekonomski oporavak obećala 100 milijardi evra.

Politis otkriva da je Jelisejska palata potrošila gotovo 20.000 na biljke, još toliko na orhideje, nešto više od 30.000 na zelenilo te još 398.000 na rezano cveće za bukete.

*ALT

Primećeno je i da je budžet za cveće naglo porastao baš u vreme kad je Jelisejska palata palata bila zatvorena za javnost, a zbog pandemije koronavirusa je bilo vrlo malo prijema.

Javnost je ovogodišnju potrošnju na cveće nazvala sramotnom.

"Od nas se traži da štedimo, plaćamo više poreza, a oni se zabavljaju", "Kriza očigledno ne utiče na sve", "Kakva sramota i nepoštovanje prema onima koji nemaju ništa, kakvo bacanje javnog novca", napisali su ljudi na društvenim mrežama, prenosi Daily mail.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.