Veze i odnosi

Stvari koje spasavaju brak od dosade: Ne zaboravite na život izvan braka, začinite život

Brak je ona stvar koja u životu vremenom postaje sve zahtevnija, a ako imate osećaj kao da ste zapeli u kolotečini ili vam je brak dosadan, onda je vreme da u njega unesete malo energije.

Ponedeljak, 08.03.2021.

08:50

Izvor: super zena

Stvari koje spasavaju brak od dosade: Ne zaboravite na život izvan braka, začinite život
Foto: Shutterstock/Ivanko80

Podeli:

Iako je uobičajeno da se uzbuđenje u ranim fazama braka vremenom istroši, važno je napomenuti da li vreme koje provodite sa supružnikom, poput vašeg braka, postaje sve dosadnije. Jednostavno rečeno, ako se neprestano pitate šta propuštate ili se pitate da li su stvari dobre kao ranije, tada treba da preduzmete određene korake pre nego što brak počne da vam propada.

Problem dosade u braku je taj što dosada koju osećate može brzo da dovede do neverstva, razvoda i drugih metoda bekstva. Ali pre nego što se uspaničite, dobra vest je da postoje načini da se brak spasi od "strašne dosade".

Umesto da u potpunosti tražite izlaz iz braka, možete da radite na stvaranju potpuno nove veze.

1. Pregledajte svoje lične probleme i vratite svoju sreću

Podstaknite sreću u sebi. Da biste to uradili, rešite sve lične probleme. Odvojte vreme za sebe i duboko se pozabavite bilo kojim problemom koji ste izbegli.

Na primer, ako ste se borili sa anksioznošću ili depresijom, sada je vreme da se pozabavite tim problemima. Ili, ako mislite da ste pogrešili što ste ušli u brak, setite se zašto ste uopšte rekli supružniku "da". To će isprati vaš osećaj zbunjenosti i učiniće vas srećnijim, kao i vaš brak.

2. Promenite perspektivu

Vratite se korak unazad i promenite način na koji gledate na svoju vezu. Na primer, ako svoj brak trenutno doživljavate kao "tešku dosadu", pokušajte da promenite perspektivu da biste dosadu videli kao znak sigurnosti, kao nečega što ste tokom godina gradili s ljubavlju. Ako to možete, onda i vaša osećanja dosade mogu da se transfomršu u osećaj dublje bliskosti i vezanosti za supružnika i vezu.

3. Uradite nešto novo zajedno

Radite stvari koje su za vas potpuno neobične, ali zajedno. Ako, na primer, obično gledate filmove i serije na kauču, odlučite se za večernju šetnju ili zajedno radite na novom projektu.

Još jedan sjajan način da vratite iskru u vezi jeste zajedničko obavljanje stvari koje ste vi i vaš supružnik radili ranije, ali to već neko vreme niste radili ili stvari o kojima ste uvek razgovarali, ali nikada niste uspeli. Ideja je da vašu vezu učinite zanimljivom, a mogućnosti za to su bezbrojne.

*ALT

4. Budite spontani

Ne postoji ništa uzbudljivije od spontanosti. Da biste to uradili, vi i vaš supružnik morate da odvojite vreme jedni za druge i da održavate komunikaciju otvorenom.

Iskočite iz uobičajene rutine i učinite nešto spontano. Na primer, kada znate da ste oboje kod kuće, predložite supružniku neku ideju "iz neba pa u rebra", na primer, "idemo sada na večeru, idemo u bioskop" i slično. Bez obzira na to koliko ste oboje zauzeti, uvek možete da pronađete nešto zabavno.

5. Začinite svoj život u spavaćoj sobi


Ako vama i vašem supružniku nedostaje bliskosti, to će uticati na celu vašu vezu. Neka stvari budu sveže među vama, tako da ćete se oboje radovati vođenju ljubavi i doživeti taj čin kao uzbudljivu zajedničku avanturu.

Iskreno razgovarajte sa svojim partnerom o njegovim tajnim željama i načinima na koje možete stvari da učinite uzbudljivijim. Na primer, možda niste zaista razgovarali o svojim preferencijama u pogledu predigre, položaja u seksu i slično. Sada je vreme da započnete.

Jednom kada vam bude prijatno da razgovarate o svemu, osećaćete se dublje povezanima i zadovoljnijima.

6. Naučite svaki dan nešto novo

Budite u toku sa dešavanjima u svetu, čitajte vesti, uključite se u svoju zajednicu i naučite nove veštine.

Bez obzira na to koliko se dugo vi i vaš partner znate, imajte na umu da o vašem supružniku uvek možete da saznate nešto novo i radujte se svakodnevnom otkrivanju ovih novih detalja.

7. Ne zaboravite na sopstveni život van braka

U bilo kojoj vezi važno je da i muževi i žene imaju život van braka. To znači svoje prijatelje, hobije, interesovanja i prostor.

Provođenje vremena sa drugim ljudima, bavljenje hobijima i rešavanje novih ciljeva važan je deo izgradnje sebe.

Dodatni bonus je što ćete vreme provoditi odvojeno radeći svoje stvari, a partner će vam nedostajati nakon toga. A kada se vratite kući kod njega, moći ćete zajedno da razgovarate o stvarima koje ste uradili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.