Veze i odnosi

Šta muškarac misli kada kaže da želi pauzu u vezi?

Malo toga može da bude toliko zbunjujuće kao kada vam muškarac sa kojim ste u vezi odjednom kaže da želi da "napravi pauzu", iako je sve do tad bilo kako treba.

Sreda, 24.03.2021.

16:19

Izvor: Yourtango

Šta muškarac misli kada kaže da želi pauzu u vezi?
Foto: Shutterstock/Motortion Films

Podeli:

Nemojte da očajavate jer to možda i nije prvi korak pre raskida.

Iz ženske perspektive, ako u vezi sve ide dobro i prema onom bajkovitom "živeli su srećno do kraja života", onda nema nikakve potrebe za pravljenjem pauze u vezi. Uostalom, zašto bi neko pravio pauzu od nečega što tako dobro funkcioniše?

Baš je u tome problem, ženska i muška perspektiva nisu iste. Skoro uvek postoji razlog zašto muškarac želi da napravi pauzu u vezi, ali to ne znači nužno da je gotovo i da je to način na koji on želi raskid da učini nešto bezbolnijim.

Evo šta može da znači kada muškarac kaže da želi pauzu u vezi:

1. Razmišlja o tome da vam se obveže i boji se

Ovo na prvi pogled ne zvuči dobro, ako se neko sprema da provede ostatak života sa vama, ne bi trebalo da se boji, već bi trebalo da bude uzbuđen i srećan zbog toga. To ipak nije uvek takav slučaj.

Za neke muškarce pomisao da će da provedu ostatak života sa jednom ženom zvuči zastrašujuće, pogotovo ako su odrasli u okolini gde su iskusili posledice razvoda ili disfunkcionalnih odnosa.

U tom slučaju, muškarac mora da napravi pauzu kako bi sebi "složio stvari u glavi" i bio siguran da donosi pravilnu odluku.

Kada shvati koliko važnu ulogu žena igra u njegovom životu, obično će se vratiti, i to sa vereničkim prstenom, siguran da je pronašao ženu sa kojom želi da ostari.

2. Više ne želi da bude u ozbiljnoj vezi s vama

Ovaj razlog je najteži za "gutanje". Bilo bi puno lakše kada bi muškarac bio iskren i odmah vam rekao koji je razlog zbog kog želi pauzu.

Nažalost, mnogi pripadnici jačeg pola nisu baš dobri u komunikaciji o osećanjima. Umesto da kažu istinu i objasne kako više ne žele da budu u ozbiljnoj vezi sa vama, lakše im je da to "ublaže" tako što će reći da žele pauzu.

3. Ne želi da vas povredi

Neki ljudi su bolno iskreni i veruju kako je uvek bolje da se kaže istina i reši neugodna situacija kao kada skidate flaster, dok mnogi ne misle tako.

Neki muškarci misle da ćete bolje da se osećate ako vam kažu ono šta misle da želite da čujete, ali ne shvataju da na taj način samo produžavaju agoniju i uzrokuju još više tuge i negativnih osećanja nego kada bi odmah iskreno "stavili karte na sto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.