Veze i odnosi

Čak 75 odsto slobodnih žena u Velikoj Britaniji nije zainteresovano za vezu

Čak 75 posto singl žena nije bilo zainteresovano za vezu u poslednjih godinu dana. Čekaju stvarne, snažne osećaje a slobodno vreme provode uživajući u sitnicama, sa prijateljima i radeći na sebi

Ponedeljak, 26.04.2021.

18:35

Izvor: super zena

Čak 75 odsto slobodnih žena u Velikoj Britaniji nije zainteresovano za vezu
Foto: Profimedia

Podeli:

Bez obzira šta mislili o vezama ili "soliranju", činjenica je da broj neudatih žena raste. Teško je reći zašto žene više vole da ostanu same ili jesu li zaista tako srećnije. Možda moderni svet ne ostavlja ženama druge opcije.

Pokazalo se da žene puno više ulažu u svoje veze od muških partnera. Naravno, ovo je generalizacija, ali nikome ne bi trebalo biti iznenađenje da žene ulažu više napora u izgradnju i održavanje svojih odnosa. Ispada da je nakon određenog vremena ženama dosta ulaganja, a u dobi od 45 do 65 godina, oko 32 posto žena i samo 19 posto muškaraca su izjavili da su srećni sami.

Istraživanja su pokazala da je nakon raspada veze ženama opuštajuće da vreme provode u samoći. Tada se usmeravaju na svoje potrebe, i bez osećaja griže savesti, puno više brige i vremena posvećuju sebi. Čak 61 posto neudatih žena u Velikoj Britaniji kaže da su zadovoljne svojim statusom.

Nema više porodičnih obaveza, nema stalnog kuvanja. Kažu da mogu samo da naruče ono što im se jede i da uživaju u tome.

Ljubav jednostavno prestaje da bude središte njihovog života. A u istraživanju se navodi da otkrivaju drugu vrstu ljubavi - ljubav prema sebi.

*ALT

Često se događa da žena nakon razvoda ili prekida ostane sama s decom. Tad svu svoju ljubav i pažnju usmerava na njih i retko kad ima vremena ili mesta za novu ljubav u životu.

Istraživanje je pokazalo da to više nisu retki slučajevi. Čak 75 posto neudatih žena nije bilo zainteresovano za vezu u poslednjih godinu dana. I tu se mnogi istraživači pitaju - u čemu je problem?

Žene traže pravu ljubav, ali što su duže same to im je jasnije da sve mogu same. I nemaju potrebu za ljubavnim sastancima ili upoznavanjem novih muškaraca samo kako ne bi ostale same.

Žene čekaju stvarne, snažne osećaje i provode sve svoje slobodno vreme radeći na sebi - mentalno, fizički, društveno... I to ih usrećuje i povećava im samopouzdanje.

Istraživanje je takođe otkrilo zašto se muškarci osećaju bolje u vezama od žena. Žene traže društvene kontakte i vole da se druže s različitim ljudima, dok se muškarci za društvo uglavnom oslanjaju na svoje partnerke i njihov krug ljudi. Zato ne čudi da žene lako mogu da reše bilo kakve probleme samo tražeći pomoć od prijatelja. A ako je žena sama, ima tendenciju da ima više prijatelja, dok su muškarci manje aktivni u širenju svojih društvenih mreža, piše Brightside.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.