Veze i odnosi

Romantične ljubavne priče koje su se dogodile u stvarnom životu

Mnogo je romantičnih filmova sa lepim ljubavnim pričama, ali od filmova mnogo su lepše - stvarne ljubavne bajke.

Nedelja, 13.06.2021.

13:59

Izvor: B92

Romantične ljubavne priče koje su se dogodile u stvarnom životu
Foto: Profimedia

Podeli:

Romantične priče koje su se zaista dogodile često su velika inspiracija, a do javnosti najčešće dolaze sasvim slučajno. Evo ukratko nekih od njih, prema izboru portala Oprah Daily.

1. Bob Harvi i Anet Atkins

Bob je prvi put je sreo Anet 1955. godine i odmah je pao na njen šarm.

"Nisam mogao da skinem pogled s nje. Imala je lepo lice i predivne oči", rekao je Harvi za "New York Times".

Dvoje mladih išli su zajedno i na matursku zabavu, ali posle srednje škole izgubili su kontakt. Ubrzo su se venčali s drugim partnerima ali Harvi nikad nije zaboravio na Anet.

Tako ju je 2017. godine, nakon što mu je preminula supruga, potražio na društvenim mrežama i otkrio da je i ona postala udovica. Poslao joj je razglednicu sa svojim telefonskim brojem i nakon što su se kratko čuli, Harvi je vozio oko 800 kilometara da je poseti. Stao je samo da natoči benzin i kupi buket karanfila.

"Pružio sam joj cveće, a zatim sam joj uhvatio lice i rekao: 'Htela ti to ili ne, poljubiću te'", prisećao se.

Uskoro su se venčali na večeri u stilu 50-ih i zaplesali baš kao na maturskoj zabavi pre 63 godine.

2. Liz i Skot Šusmit

Većina spiskova za planiranje venčanja uključuje izbor haljine, pronalazak mesta za venčanje i rezervaciju fotografa. Liz se potrudila da pronađe način da njen gluvi suprug može da 'čuje' reči njene omiljene pesme, dok hoda prema njemu do oltara. Ona mu je prevodila pesmu na znakovni jezik gluvih.

"Svaki put kad bih to vežbala, pogrešila bih ili stala. Ali, kad sam stala na početak prolaza i srela Skotov pogled, činilo mi se da smo jedini u sobi", - pričala je srećna mlada.

3. Džesika Šer i Aron Long

Više od deset godina nakon što je zahvaljujući spermi anonimnog donatora osnovala porodicu, Džesika Šer upoznala je biološkog oca svoje ćerke i zaljubila se u njega.

Naime, 2016. godine Džesikina ćerka Alis zatražila je od bake da joj pomogne u potrazi za biološkim ocem. Kad su se rezultati testa vratili osam nedelja kasnije, pisalo je da je Aron Long njen otac. Majka i ćerka povezale su se s njim, i na kraju su roditelji devojčice poželeli da se upoznaju.

"Kad smo se upoznali, teško je bilo negirati privlačnost", rekao je Long za "Good Morning America".Ona je, međutim, imala dozu rezerve.

"To nije bilo nešto u što sam mogla uleteti i samo tako zabrljati", rekla je.Njih dvoje sada žive zajedno u Sijetlu, zajedno s Aronovom 22-godišnjom čerkom Madi, koju je takođe dobio doniravši spermu.

4. KT Robins i Dženin Pirson

Ako postoji priča koja dokazuje da istinska ljubav prolazi na testu vremena onda je to njihova. Još tokom Drugog svetskog rata, 1944. godine, tada 24-godišnji KT Robins upoznao je 18-godišnju Dženin, dok je on bio stacioniran u Francuskoj. U sledeća tri meseca iskreno su se zaljubili, no onda je Robins premešten na Istočni front.

Nakon rata, Robins se vratio kući u Memfis i oženio drugom ženom. I ona se vratila u Francusku, udala i otad se prezivala Pirson.

No, 2019. kad se Robins vratio u Francusku na 75. godišnjicu Dana D i s novinarima televizijske stanice "France 2" razgovarao o iskustvima iz Drugog svetskog rata, novinari su mu pomogli da uđe u trag svojoj nekadašnjoj devojci. Dvoje davno izgubljenih mladih, oboje tad već u 92. godini, našli su se u domu za starije u Francuskoj, gde ona danas živi.

"Uvek sam te voleo, nikad te nisam mogao izbaciti iz srca", rekao joj je KT Robbins kad su se sreli. Morali su da se rastanu, no tad su se jedno drugom zavetovali da će se opet vidjeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare