Pet znakova da on ne vidi budućnost sa vama

Događa se da muškarac ne želi da definiše vezu, a i kad to uradi, njegovi postupci otkrivaju suprotno - ne misli iskreno to što govori i obećava

Veze i odnosi | dailymail.co.uk |, super zena |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako niste sigurne na čemu ste sa partnerom, postoje jasni znaci da on ne vidi budućnost sa vama, iako vam možda govori suprotno. Evo osnovnih pet:

1. Ne želi da definiše vaš odnos

Muškarci koji tu temu stalno izbegavaju nisu dobar materijal za dugu vezu. To može da izgleda tako što pokušavaju da promene tok razgovora, prave se da nisu čuli, upotrebljavaju nejasne izraze koji zbunjuju... Čak i ako to rade jer nisu sigurni šta žele u životu, trebalo bi da budu iskreni i tako i objasne. Najgore je kad jedna strana nikako ne može da shvati šta druga strana želi od veze. To ne vodi nikud osim do razilaženja.

"U takvim situacijama moja preporuka je da ga otvoreno pitate nešto poput: 'Razvijam osećanja prema tebi, mislim da bi nam moglo biti super zajedno. Kako se ti osećaš i šta misliš, u kojem smeru ide naša veza", savjetuje Sem Oven, stručnjak za veze iz Velike Britanije.

2. Definiše odnos, ali nešto nije kako treba

Događa se i da muškarac definiše vezu, prati to svojim postupcima, ali njegovi postupci i govor njegovog tela otkriva suprotno, jer zapravo ne misli iskreno to što govori i obećava.

"Istraživanja pokazuju da naš mozak primećuje nedoslednosti između onoga što ljudi govore i neverbalne komunikacije koja ide uz to. Na primer, ako kaže da je uzbuđen što će vaša veza postati ozbiljna, ali ima problem da održi kontakt očima s vama ili čak traži izlaz iz prostorije, ne ignorišite to", kaže Oven koji savetuje da s vremenom nastavite da mu postavljate razna pitanja i nastavite da posmatrate da li njihov govor tela prati njegove odgovore.

3. Počinje da se udaljava od vas

Kad ste zaljubljeni u nekoga, kako vreme prolazi, želite sve dublje da se povežete s njim. Želite da znate sve o njemu i on bi trebalo da ima želju da zna sve o vama, šta volite ili ne volite, kako se osećate...

"Ako on ne provodi s vama onoliko vremena koliko biste očekivali u novoj vezi, i/ili vaši razgovori ne postaju sve dublji, to samo pokazuje da taj momak ne razmišlja o dugoročnoj vezi s vama", kaže Oven."Ako on ne oseća tu povezanost sa vama, to je u redu, jer niste par, on nije za vas. Bolje je da to shvatite pre nego kasnije. Budite ponosne, poželite mu sve najbolje i krenite dalje".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Nije vas upoznao sa prijateljima ili porodicom

Prirodno i normalno je želeti da upoznate partnerove prijatelje i porodicu nakon što ste već neko vreme u vezi. Isto tako je normalna potreba da želite da upoznate svoju ljubav sa dragim ljudima.

"Možda ste mu to predložili i učinilo vam se da okleva ili je pristao da upozna vaše prijatelje, ali vas neće da upozna sa svojima. Pitajte ga otvoreno: 'Zašto?', jer moguće je da postoji neki valjani razlog koji vam nije pao na pamet. Ali, ako njegov odgovor nije zadovoljavajući, to može biti znak da vašu vezu ne shvata ozbiljno", napominje Oven.

5. Ne govori o budućnosti

Divno je živeti u sadašnjem trenutku, ali prirodno je da planirate stvari koje su važne. To ne mora u početku da bude ništa veliko, može biti planiranje odlaska na koncert, odlazak na vikend...

"Učini li vam se da on nikad ne planira vaš sledeći susret niti razgovara o tome pre nego što se završi viđanje, moguće je da ga ne zanimate baš toliko. Zato, sledeći put kad krenete da tražite ljubav, imajte na umu ovo: budite jasni šta želite i kakve interese imate kako biste privukle muškarce sličnih namera", zaključio je Oven.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 20 sledeca idi na stranu