Veze i odnosi

Odlučivao šta će da obuče, dao joj spisak pravila ponašanja

Jedna devojka je obelodanila spisak "pravila ponašanja" koji joj je bivši dečko napisao pre nego što je otišla u drugi grad na studije.

Petak, 17.09.2021.

15:52

Izvor: vecernji.hr

Odlučivao šta će da obuče, dao joj spisak pravila ponašanja
Foto: shutterstock/fizkes

Podeli:

Psiholozi, terapeuti i stručnjaci za odnose i veze često upozoravaju na takozvane "toksične ljubavne veze" u kojima je jedan partner veoma dominantan i na neki način, fizički, psihički ili verbalno, maltretira drugog. Nakon što je nedavno i na Tiktoku pokrenuta rasprava o toksičnim odnosima, jedna devojka je pokazala i kako takav odnos izgleda u praksi. Naime, jedna devojka je obelodanila spisak "pravila ponašanja" koji joj je bivši dečko napisao pre nego je otišla u drugi grad na studije.

U video-snimku sa naslovom "Da se bar šalim..." tiktokerka je pročitala svih 11 pravila u kojima između ostalog stoji i da svaki njen autfit mora odobriti on ili njegova mama, te da svako veče mora da bude u kući pre 21h...

Devojka je rekla da nikada nije smela da isključi svoju lokaciju na telefonu, kako bi on u svakom trenutku mogao da zna gde je ona, kao i da je morala da se drži podalje od svih muškaraca i uvek nosi prsten koji joj je dao.

Isto tako, nakon što uveče dođe kući trebalo je da ga pozove preko Face Timea, jer nije bilo dovoljno da mu kaže da je kod kuće i sama, već je on u to morao sam da se uveri.

Zabranjeno joj je bilo i nošenje uske odeće.

Ona je naglasila da je takvo ponašanje zlostavljanje.

@ccarollynn

Reply to @frankiexxleigh i didn’t want to get into too much detail :) but is a short summary ❤️ please talk to somebody if you need to!!

♬ original sound - Carolyn

"To je emotivno zlostavljanje, a ako ste u sličnoj vezi ili proživljavate bilo koji oblik nasilja, postoje mnoga mesta na kojima možete da potražite pomoć", poručila je.

"Ovo je strašno, drago mi je što si uspela da shvatiš da nije normalno i izađeš iz toga", napisala joj je jedna žena u komentarima u kojima su mnoge devojke ispričale i sopstvena, više ili manje strašna iskustva iz toksičnih veza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare