Veze i odnosi

Marina Abramović: "Moj partner je mlađi 20 godina od mene, u menopauzi su odnosi bolji"

Umetnica Marina Abramović, u intervjuu za Gardijan, progovorila je o svom životu pred 75. rođendan.

Utorak, 28.09.2021.

17:47

Izvor: super zena

Marina Abramović:
Foto: Profimedia

Podeli:

Multimedijalna umetnica bila je iskrena odgovarajući na pitanja o seksu i tome zašto nikad nije rodila decu.

"Ulaj je bio ljubav mog života. A onda me tužio. Bilo je strašno – izgubila sam. Bila sam neverovatno ljuta. Ali onda sam jednog dana otvorila oči i rekla: U redu, izgubila sam. Šta je sledeće? Potom je usledio oprost. Preminuo je 2020. i imali smo ovu divnu poslednju godinu njegovog života kad smo se zapravo sprijateljili. Bio je to predivan osećaj, jer je ljutnja otrovna, ne samo za drugu osobu, nego i za vas same. Sada se sećam Ulaja s nežnošću", kazala je o pokojnom umetniku.

Danas, pred 75. rođendan, ima dvadeset godina mlađeg dečka, s kojim uživa u seksu.

"Seks mi je veoma važan. Uvek je bio! Mnogi ljudi misle da posle menopauze ženama više nije do seksa. A za mene je seks posle menopauze postao još bolji jer ne moraš da se brineš o neželjenoj trudnoći. Sada imam dečka koji je mlađi od mene 21 godinu. I to je fantastično! Nemam apsolutno nikakav problem s tim što sam seksualno veoma aktivna. To me čini srećnom. Seks vidim kao neophodnu životnu ravnotežu, uz dobru hranu, humor i radost", zaključila je.

Umetnica je ranije rekla da nikad nije htela da ima decu te je imala nekoliko abortusa. Istakla je kako smatra da bi majčinstvo uništilo njenu karijeru umetnice.

"Imaš jednu energiju u svom telu, a ako je tvoja energija podeljena između toga da budeš umetnik i majka, u nekom trenutku jedno od to dvoje će patiti. Svi moji prijatelji zvali su me da budem kuma njihovoj deci i to je divno. Takođe, i svi moji studenti su moja deca. I zaista sam ponosna na njih", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.