Veze i odnosi

Tokom jeseni se poboljšava seksualni život, razlog je više nego interesantan

Kako biste saznali kako godišnja doba utiču na naš libido, istraživački tim sa Univerziteta "Ludwig Maximilians" u Minhenu sproveo je istraživanje.

Petak, 15.10.2021.

13:57

Izvor: super zena

Tokom jeseni se poboljšava seksualni život, razlog je više nego interesantan
Foto: Shutterstock/4 PM production

Podeli:

Rezultat je prilično iznenađujuć. Kako prenosi welt.de, najbolji seks je u jesen. I to ne samo zato što je napolju hladno. Čim počne hladno vreme provodimo više vremena u svoja četiri zida. U prijatnoj i romantičnoj atmosferi više žudimo za bliskošću.

Naučnici su utvrdili da postoje i drugi razlozi zašto imamo bolji seks tokom jeseni, nego tokom bilo kojeg drugog godišnjeg doba.

Naime, naša tela se prilagođavaju godišnjim dobima, što se može prepoznati prvenstveno po proizvodnji hormona: nivo muškog testosterona dostiže svoju najveću vrednost u jesen, a proizvodnja estrogena je takođe najveća u ženskom telu baš u ovom trenutku. To dovodi do povećanja želje za seksom.

Postoji još jedan razlog koji se može uzeti u obzir kada je vođenje ljubavi tokom jeseni u pitanju. Zapravo, deca koja su začeta u tom razdoblju rađaju se leti. Zahvaljujući velikoj količini vitamina D ona imaju savršene preduslove za jake kosti i dobar imunološki sistem. Dakle, jesen je idealno vreme za vođenje ljubavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.