Veze i odnosi

Stručnjaci tvrde: Žene koje ovo rade tokom vođenja ljubavi češće varaju

Istraživanja su pokazala da žene koje glume orgazam osećaju nezadovoljstvo seksualnim životom.

Subota, 23.10.2021.

12:22

Izvor: super zena

Stručnjaci tvrde: Žene koje ovo rade tokom vođenja ljubavi češće varaju
Foto: Shutterstock/fizkes

Podeli:

Ako žena dugo i stalno glumi orgazam, svoju sreću u seksu će potražiti negde drugde, otkrilo je novo istraživanje. Duži vremenski period glumljenja orgazma utiče na želju za ispunjenjem seksualnih potreba van veze.

Seksualna terapeutkinja Tami Nelson je otkrila za "San" da istraživanje govori da je više od 50 posto žena glumilo orgazam za vreme seksualnog odnosa, a čak ih je 80 posto to i naglas priznalo.

Potresne priče prevarenih žena

"Većina žena je potrebna direktna stimulaciju klitorisa između 7 i 45 minuta, a ako ne pokažu svoje zadovoljstvo nekim oblikom fizičke potvrde, nećete znati da li ste blizu", objašnjava Nelson.

Druga istraživanja su pokazala da žene koje glume orgazam osećaju nezadovoljstvo seksualnim životom koji imaju s partnerom. Takođe, ređe razgovaraju ili uopšte ne razgovaraju o svojim seksualnim željama, što utiče na traženje zadovoljstva negde drugde.

Istraživanje koje je objavljeno u "Archives of Sexual Behaviour" je sprovedeno među 138 žena i 121 muškarcem u heteroseksualnim vezama. Pitanja su se bazirala na njihovim seksualnim navikama, ispunjenošću seksom, klimaksu i varanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.