Veze i odnosi

Znakovi koji ukazuju da se veza sigurno raspada

Veze često mogu biti komplikovane, a niko od nas ne želi da se oseća kao da gubi vreme sa nekim čekajući nešto što neće doći.

Subota, 07.05.2022.

13:16

Izvor: Glossy

Znakovi koji ukazuju da se veza sigurno raspada
Foto: Edvard Nalbantjan/shutterstock

Podeli:

Poznato je da dolazi do zasićenja u vezama i mnogi parovi zbog toga prekidaju, ali pitanje je kako prepoznati da se veza stvarno raspada i da više nemate perspektivu.

1. Partner vas ne poštuje

Znak da veza polako propada je ako jedan partner omalovažava drugog i tretira ga s nepoštovanjem, privatno ili javno. Ukoliko vaš partner ne želi da se savetuje sa vama i smanjuje vam pozitivnu energiju, to je znak da nešto ipak nije u redu.

2. Emocionalno vas zlostavlja

Može biti fin u javnosti i ljubazan, ali potpuno drugačiji u vaša četiri zida. Ukoliko se vaš partner trudi da vas udalji od društva i da ne sedite sa njegovim prijateljima, to je loš znak, a može da vodi u osećanje krivice.


3. Osećate da niste kompatibilni


Zapitali ste se da li je to osoba sa kojom biste proveli ostatak života i da li ste spremni da prihvatite sve njegove vrline i mane i došli do odgovora da to ipak nije to. Vaša komunikacija se svodi na minimum jer više nemati nijedno zajedničko mišljenje, a to pokazuje da definitivno više niste ni zaljubljeni.

4. Vodite drugačije živote

Ne treba da budete stalno zajedno i da nemate život mimo života sa partnerom, ali je veliki problem ukoliko vam se putevi skroz raziđu i uveče nemate želju da pričate o proteklom danu i planovima za sutra. Ako on više nije deo vašeg dana, onda je vaša veza došla do kraja.

5. Stalno se raspravljate oko istih stvari


Ako nikako ne možete postići kompromis i regulisati svakodnevne sitne sukobe, još ako su ti sukobi uvek oko iste stvari, onda vi više niste srodne duše. Nikada krupne greške nisu presudile, već uvek sitne i naizgled zanemarljive koje su se taložile i na kraju eksplodirale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.