Koja je savršena razlika u godinama između partnera?

Univerzitet "Emori" u Atlanti sproveo je pre nekoliko godina istraživanje u okviru kojeg je matematički uvrđena savršena razlika u godinama između partnera, odnosno ona koja se smatra "receptom" za srećan brak.

Veze i odnosi |
Podeli
Foto: Roman Samborskyishutterstock
Foto: Roman Samborskyishutterstock

U istraživanju u kojem je učestvovalo 3.000 ljudi, od kojih su svi makar jednom bili u braku, dokazano je da što je razlika u godinama veća, veća je i verovatnoća da će doći do razvoda.

Znakovi koji otkrivaju da ste zaista dobri u seksu

Tako se pokazalo da se parovi između kojih je razlika više od pet godina razvode u 18 odsto slučajeva, oni između kojih je razlika 10 godina u 30 procenata slučajeva, dok je procenjeno da je verovatnoća za rastanak kod parova s razlikom od dve decenije i više - čak 95 odsto!

Najgluplji saveti o seksu koje smo čuli do sad - još uvek kolutamo očima kad ih se setimo

Godine nisu jedini faktori koji su istraživani, već su naučnici uključili i druge parametre, poput toga da li su pre braka imali decu, imaju li zajedničko potomstvo, koliko su novca potrošili na venčanje, kakvog su obrazovanja itd. Zanimljivo, pokazalo se da i da je verovatnoća za razvod supružnika koji imaju velike razlike u stepenu obrazovanja 43 odsto.

"Ne flertujem, samo sam ljubazna": Zašto neki muškarci pogrešno tumače pristojno ponašanje?

U ovoj opsežnoj studiji otkriveno je da je idealna razlika u godinama samo godinu dana, jer je njima davano samo tri odsto verovatnoće da će se rastati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 23 sledeca idi na stranu