Seks autofagija obećava spektakl u krevetu

Seksualna autofagija podrazumeva namerno uzdržavanje od seksa.

Veze i odnosi | Cosmopolitan |
Podeli
Foto: NDAB Creativityshutterstock
Foto: NDAB Creativityshutterstock

Za razliku od celibata, seks autofagija (post) je kratak odmor od seksualne intimnosti, koji se odvija u unapred određenom vremenskom periodu.

Stručnjakinja za seksualno zdravlje i seks ekspertkinja Trejsi Kouts tvrdi da seks post može da dovede do mnogo većeg sekusalnog užitka:

"Za mnoge parove može postojati veliki stres oko seksualnog odnosa jer ne osećaju intimnost koja bi trebalo da bude ukorenjena u iskustvu. Namerno uzdržavanje od seksa tokom dužeg vremenskog perioda bi moglo ne samo da pomogne da se ponovo razbukta njihova seksualna iskra, već i da poboljša njihov intimni odnos", kaže.

Ona tvrdi da ovakav pristup pomaže i u poboljšanju komunikacije: "Mnogi parovi se kriju iza seksa i tako sprečavaju da postignu pravu intimu sa svojim partnerom. Na taj način izbegavaju otvorenu komunikaciju u vezi i šansu da zaista upoznaju svog partnera", rekla je.

Pauza koju ste zajedno isplanirali sa partnerom može da rezultira povezanijim i prijatnjijim seksom, a upoznavanje partnera na još dubljem nivou, podstaćete čvršću intimnu vezu.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 21 sledeca idi na stranu