Veze i odnosi

Terapeutkinja objasnila zašto nam se tresu noge nakon seksualnog odnosa

Ako ste se nekad zapitali zašto vam se tresu noge posle seksualnog odnosa, pročitajte objašnjenje stručnjaka.

Četvrtak, 22.09.2022.

14:43

Izvor: superžena

Terapeutkinja objasnila zašto nam se tresu noge nakon seksualnog odnosa
Foto: LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

To je zapravo rezultat opuštanja celog organizma nakon dobrog, euforičnog seksa. Orgazmom se oslobađa nakupljena seksualna napetost i telo jednostavno želi da se odmori i opusti.

Tri važne stvari koje mogu da poprave svaki loš seks

Naime, kad doživimo vhunac, naše telo fizički reaguje na to zadovoljstvo. To uključuje, između ostalog, grčenje nožnih prstiju i pojavu vrlo opuštajućih trnaca po celom telu.

Žene ćelave muškarce smatraju i manje uspešnim i manje privlačnim, pokazalo istraživanje

"Kako se uzbuđenje povećava, povećavaju se i otkucaji srca, krvni pritisak. Disanje postaje ubrzanije, a koža rumenija", objašnjava seksualna terapeutkinja dr Laura Vovel iz Velike Britanije.

Ove stvari izluđuju žene u krevetu – ali ne u pozitivnom smislu

"Kad dođe do orgazma, mišići u vagini, ponekad i u drugim delovima tela, često se trzaju ili grče. U isto vreme mozak oslobađa talas dopamina, odgovornog za osećaj zadovoljstva, i oksitocina, hormona zaslužnog za povezanost sa nekim i maženje", pojasnila je. Upravo to je razlog zašto vam se noge mogu tresti nakon orgazma. Vaše telo oseća toliko stvari odjednom, a to pak za posledicu ima nakupljanje velike napetosti u mišićima, posebno u nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.