Tri najčešća razloga zbog kojih pucaju duge veze i brakovi

Na osnovu istraživanja sprovedenog od strane bračnog savetnika iz Portlanda, koji je slušao i radio s parovima, tri su najčešća razloga zbog kojih se duge veze završavaju.

Veze i odnosi | zadovoljna.hr |
Podeli
Foto: kitzcorner/Shutterstock
Foto: kitzcorner/Shutterstock

1. Nestanak malih stvari

U nekom trenutku parovi prestanu da čine sitne stvari koje su ih zbližavale, što može da bude ozbiljan udarac za vezu.

"Nema više komplimenata, nema više flerta, manje je dodira i kvalitetnog vremena. Kao da ste postali cimeri koji se sreću na hodniku", objasnio je terapeut i dodao da u takvim situacijama jaz između partnera postaje toliko velik da im se čini preteško da popravljaju stvari ili su možda već emocionalno krenuli dalje.

2. Gomilanje nerešenih problema

Previše nerešenih svađa, svađa u kojima isti problem nastavlja da se javlja bez rešenja ili popravke, što dovodi do ogorčenosti, prezira i emocionalne iscrpljenosti.

"To znači da, čak i kada se dogodi najmanji problem, pomislite 'evo ga opet' i zatvorite se i povučete. U tim trenucima pokušaj da popravite stvari ili rešite problem čini vam se kao preveliko emocionalno putovanje", navodi Džef Genter.

3. Udaljavanje

Vremenom ste se udaljili i to u vezi može dovesti do neočekivanih promena. Kako kaže terapeut, kao pojedinci se razvijamo tokom vremena i nadamo se da ćemo se razvijati na načine zbog kojih ćemo i dalje odgovarati jedno drugome. Međutim, to se ne dešava uvek. Ponekad se interes, uverenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smerovima, što na kraju može dovesti do nekompatibilnosti. Raskid tada ne mora nužno da bude nečija krivica i često je nepredvidiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 20 sledeca idi na stranu